Home FASHION & BEAUTY Fashion AHA: deze drie laagjes zorgen ervoor dat jij het nooit meer koud...

AHA: deze drie laagjes zorgen ervoor dat jij het nooit meer koud hebt op de skipiste

Nee, je zal er heus niet uitzien als een Michelin-mannetje!

© Unsplash

Hoe meer laagjes je draagt, hoe minder koud je het zal hebben? Vergeet dat fabeltje maar vliegensvlug! Om dit jaar die winterse koude op de piste te trotseren, onthult Decathlon de (gouden) regel van drie laagjes…

Kan jij nu al niet wachten om opnieuw je skilatten aan te trekken en jezelf een weg te banen door die verse laag poedersneeuw? We feel ya, alleen kijken we iets minder uit naar die lange wachtrijen aan de skiliften terwijl je tegen de ijskoude wind vecht. Toch is er een manier om die koude rillingen de kop in te drukken, want Decathlon heeft de ultieme tip voor jou waarmee je nooit onderkoeld zal raken! En nee, die luidt heus niet ‘jezelf inpakken als een Michelin-mannetje’.

Easy as 1, 2, 3 

De enige manier om jezelf tegen de kou te beschermen, is door het drielagensysteem te hanteren. Wat dat mag inhouden? Wel, je skioutfit bestaat uit niet meer dan drie laagjes: een thermisch onderhemd, een trui én een jas. Dit is waarom:

  • Thermisch ondergoed vormt dé basis van het drielagensysteem en is veel effectiever dan drie katoenen T-shirts over elkaar. Je ondergoed komt dan ook rechtstreeks in contact met je huid en zorgt ervoor dat het zweet in no time wordt afgevoerd. Zo voelt je rug niet plakkerig aan tijdens het skiën en krijg je het dus ook niet koud.
  • De tweede laag bestaat dan weer uit een wollen trui of een fleecevest. Die hebben een isolerende werking en zorgen ervoor dat er een laag warme lucht rond het lichaam ontstaat.
  • Je skioutfit werk je tenslotte af met een ski-jas, want die fungeert als een soort schild tegen zowel wind als regen. Zorg er wel voor dat je kiest voor een exemplaar dat zowel water- als winddicht is en je voldoende bewegingsvrijheid geeft.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.