Home FASHION & BEAUTY Fashion DOEN: Check de mode van morgen op Show2018

DOEN: Check de mode van morgen op Show2018

De modeshow (én afterparty) van de Antwerpse academie mag je niet missen!

Dit jaar showen de modestudenten van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen hun werk voor een star-studded jury met onder andere Balenciaga-ontwerper Demna Gvasalia en Max Colombie van Oscar and the Wolf (screaming face emoji).

Het zijn bewogen tijden voor de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. De school die toonaangevende ontwerpers als de Zes van Antwerpen en Raf Simons voortbracht, werd in een recent artikel op vakwebsite The Business of Fashion beschuldigd van twijfelachtige lesmethodes en het creëren van een toxisch klimaat voor studenten.

Vooral hoofd van de afdeling Walter Van Beirendonck kwam zwaar onder vuur te liggen. Ondertussen zijn verschillende oud-studenten voor de excentrieke designer in de bres gesprongen en hebben ze de (veelal anonieme) getuigenissen uit het stuk weerlegd.

Wat er ook van zij, voor de huidige bachelor- en masterstudenten is het business as usual. Zij werkten een jaar lang hard aan hun collecties en krijgen de kans om hun originele creaties op 1 en 2 juni te tonen aan een internationaal publiek van modestudenten, liefhebbers en insiders uit de fashion biz.

Het beste nieuws van al? Jij kan erbij zijn!

SHOW2018 vindt plaats in Park Spoor Noord en is hét moment om de ontwerptalenten van morgen nu al te ontdekken. In de prestigieuze jury zetelt dit jaar niemand minder dan alumnus Demna Gvasalia, die ondertussen aan het hoofd staat van Vetements en Balenciaga, en Max Colombie, stijlicoon en zanger bij Oscar and the Wolf.

Tijdens de bijbehorende EXPO2018 in het Handelsmuseum kan je de ontwerpen van de studenten van dichtbij bewonderen.

Wie de Antwerpse fashion scene een béétje kent, weet dat de afterparty’s zo mogelijk nóg legendarischer zijn dan de shows. Place to be op zaterdagavond is club Haar, waar berucht feestconcept Scandals goede smaak en slechte zeden laat culmineren in een festijn voor alle zintuigen.

Wie weet sta je straks wel geheel in stijl naast Demna te shaken.

Praktisch

Tickets voor SHOW2018 op 1 en 2 juni en EXPO2018 op 2 juni scoor je hier.

Officiële afterparty SHOW SOMETHING vindt plaats op 2 juni in Haar, Montevideostraat 5, 2000 Antwerpen.

Lees meer over mode:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.