Home FASHION & BEAUTY Beauty DIY: dit zelfgemaakte handmasker maakt je handen meteen weer zacht

DIY: dit zelfgemaakte handmasker maakt je handen meteen weer zacht

Je hebt de benodigdheden sowieso al in huis!

hand
© Matthew Tkocz via Unsplash

Last van droge handen, maar lijkt handcrème niet werken? Dan heb je wellicht een iets intensievere verzorging nodig. Gelukkig bestaat er al een heel goedkope en makkelijke manier om komaf te maken met je ruwe handen. En het goede nieuws is dat je alle benodigdheden al in huis hebt!

Door vaak je handen te wassen of handgel te gebruiken, kan je last krijgen van ruwe of droge handen. Een laagje handcrème smeren, is natuurlijk de makkelijkste optie. Als dat niet lijkt te helpen, kan je het heft nog steeds in eigen handen nemen. Dankzij onderstaande DIY krijg je namelijk in no time weer zijdezachte handen. En we hebben nog meer goed nieuws, want je hebt alle benodigdheden al in huis. Zo heb je een rijke handcrème, bodylotion of kokosolie nodig. Wat je ook moet hebben, is wat plastic folie of een paar latex handschoenen.

How to

Hoe moet je nu precies te werk gaan? Breng een beetje van de gekozen crème/lotion/olie aan op je handen en masseer het product gedurende een paar minuten in. Dit zal ervoor zorgen dat alles beter geabsorbeerd wordt en het stimuleert meteen ook je circulatie.

Vervolgens breng je nog een laagje crème aan en wikkel je voorzichtig de plastic folie rond je knokkels. Let er wel goed op dat de folie niet te strak zit. Een andere optie is om een paar latex handschoenen aantrekken. Je huid wordt op deze manier namelijk opgewarmd waardoor je poriën zich gaan openzetten. Resultaat? Het product kan dieper in de huid dringen en is dus effectiever dan wanneer je het simpelweg over je handen zou wrijven.

Vervolgens laat je het masker eventjes inwerken terwijl je naar een serie kijkt of naar wat muziek luistert. Zo heb je na afloop niet alleen zachte handen, maar heb je meteen ook kunnen genieten van een momentje voor jezelf.

Bron: Glamour UK

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.