Home FASHION & BEAUTY DIY: de no-make-up-look, stap voor stap

DIY: de no-make-up-look, stap voor stap

You glow, girl!

Shutterstock
De bloemetjes beginnen te bloeien en het zonnetje schijnt. Hoog tijd om zelf ook te schitteren! Haal je zomerjurkjes maar uit de kast en volg onze tips voor een bijpassende healthy glow op je gezicht.

Geen make-up? Yeah right!

De meest frisse make- up is make-up die je niet ziet zitten op je huid. Supernaturel en licht, met de juiste accenten. Maar voor die no-make-up-look is dus wél make-up nodig, het verschil zit ’m alleen in nieuwe texturen en de manier van aanbrengen.

Back to basics: een verzorgd velletje

Een goed gehydrateerde huid blijft de belangrijkste factor voor een frisse look. Kies een dagcrème die op jouw huidtype is afgestemd. Van een crème die niet rijk genoeg is, kan je huid schilferig worden, te voedende crèmes zorgen er dan weer voor dat je huid te veel glanst. Kies ook voor verzorging met een spf (sun protection factor) om je snoetje te beschermen tegen het lentezonnetje. Een knalrode neus vindt niemand sexy.

cushion foundation

Ga voor een supernatuurlijke foundation. De allernieuwste op de markt zijn de cushion foundations, die je huid egaliseren maar die je niet ziet zitten. Wij zijn fan van deze Pure Light Cushion Foundation van Yves Rocher (€ 29,90 bij Yves Rocher of deze week gratis bij Flair), want dankzij het donsje is hij net zo makkelijk aan te brengen als een poeder, maar hij heeft hetzelfde stralende effect als een vloeibare foundation. Hij bevat bovendien plantaardige, voedende Babassu-olie en geen parfum of parabenen.

Kies je kleur

3 gouden regels bij het kiezen:

  • Test op je hals, niet op je gezicht. Je ware huidtoon is duidelijker op je hals dan op je wangen. Test zeker niet op je handen, want die zijn doorgaans bruiner.
  • Twijfel je? Ga dan voor de lichtste tint. Een te donkere kleur geeft namelijk sneller een maskereffect. Ga niet té licht qua kleur, dan kan je huid wat grauw lijken.
  • Test minstens drie tinten op je huid en bekijk het resultaat in natuurlijk licht.

Verdeel egaal

  1. Druk het donsje zachtjes op de cushion foundation.
  2. Dep het donsje op je gezicht. Begin in het midden en werk van binnen naar buiten.
  3. Strijk het donsje zachtjes van onder naar boven om alles glad te maken.

Make-up

Gezonde gloed

Onmisbaar in elk make-uptasje: blush. Je teint egaal maken is één ding, hem tot leven brengen doe je met blush. Kies de kleur die je wangen normaal krijgen als je bloost of een inspanning hebt gedaan, dat oogt het meest natuurlijk. Breng highlighter aan op je slapen, jukbeenderen, kin en neus (verticaal) en onder je wenkbrauwen voor een healthy glow. Onze favoriet? Een blush met natuurlijk zacht effect (€ 14,50) van Yves Rocher.

Het oog wil ook wat

Wil je een zachte blik? Ruil je zwarte mascara dan eens in voor een bruine variant. Die oogt net dat tikje natureller. Probeer ook je zwarte eyeliner eens te vervangen door een bruin oogpotlood of een combinatie van de twee. Zo heb je een zachte basis van het bruin én het intense van het zwart.

Een klein stipje goudkleur in je binnenste ooghoek geeft je een frisse oogopslag. Wij gebruikten het Jumbo Oogpotlood ‘Or Nacré’ (€ 9,90) van Yves Rocher.

Finishing touch

Werk je look af met een getinte lipbalsem voor een extra frisse toets. Glitters zijn geen must voor een stralend effect, de glans van de balsem is genoeg om een frisse look te creëren. Gebruik een waterspray om je make-up langer houdbaar te maken en je huid er superfris en gehydrateerd uit te laten zien.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.