Home FASHION & BEAUTY Beauty DIY: zo maak je in 5 simpele stappen een bloemenkam voor in...

DIY: zo maak je in 5 simpele stappen een bloemenkam voor in je feestkapsel

Net zoals op Pinterest!

bloemenkam
© Karen Van Winkel

Pinterest staat er vol mee, maar wist je dat zo’n bloemenkam ontzettend makkelijk zelf te maken is? Ilka Vermeiren, de vrouw achter Greenhouse Styling Bar, toont je hoe het moet in haar nieuwe boek ‘Flower Bomb‘.

Dit heb je nodig

  • een haarkam (koop voor donkere haren een donkere kam en een lichte kleur voor blonde haren)
  • fijne ijzerdraad (stem de kleur af op de kleur van je haarkam)
  • een snoeischaar
  • zo’n 10 bloemenstelen naar keuze

bloemenkam

Zo maak je het

1 / 5
Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 1
Stap 1

Neem om te beginnen een klosje fijne ijzerdraad. Wikkel de ijzerdraad op het uiteinde van de kam een paar keer rond, dit is je basis en die moet goed vastzitten. Knip de stelen kort.

Stap 2
Stap 2

Leg de eerste bloem met korte steel op de kam en wikkel de ijzerdraad errond, niet te strak zodat de steel niet breekt. Leg daar dakpansgewijs de volgende bloem op en zet vast met ijzerdraad.

Stap 3
Stap 3

Zo ga je verder tot in het midden en dan heb je twee opties. Ofwel werk je zo door op één lijn tot het einde van de kam ofwel draai je je kam en ga je in de tegengestelde richting verder. Dan heb je een asymmetrische creatie.

Stap 4
Stap 4

Belangrijk is dat de bloemen goed strak op elkaar aansluiten. Als alles goed strak vast zit, kan je de ijzerdraad fixeren door hem een paar keer rond één tand te draaien.

Stap 5
Stap 5

Klaar!

Deze DIY en nog veel meer kan je terugvinden in het boek ‘Flower Bomb’ van Ilka Vermeiren, de vrouw achter Greenhouse Styling Bar. ‘Flower Bomb’ van Ilka Vermeiren en Karen Van Winkel – € 24,99 – Borgerhoff & Lamberigts.

Nog meer DIY’s:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.