https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home FASHION & BEAUTY De beautytest: de 5-minuten-pedicure

De beautytest: de 5-minuten-pedicure

Scholl
Perfect zachte voeten zonder eelt, zonder dat je er moeite voor moet doen? Het persbericht van de Perfect Smooth van Scholl sprak mij meteen aan en hij ging meteen mee naar huis voor een beautytest.

Velvet Smooth: het persbericht

De Velvet Smooth is een electrische voetvijl die snel en doeltreffend eelt verwijdert. Zo bereik je thuis een professioneel resultaat.

De test

Ik zet me klaar in de zetel: grote handdoek op de grond, tv op The Bridge. Het toestelletje zet je heel gemakkelijk aan: even draaien aan de zilveren cirkel. Ik zet de vijl op mijn voet en..moet de tv meteen uitzetten. Oké, dit maakt meer lawaai dan je van een voetvijl zou verwachten. Het doet wat denken aan het geluid van een auto op afstandsbediening.

Dit is maar een klein minpuntje want op ongeveer 5 minuten zijn mijn beide voeten behandeld. Als je daarna je voeten wast (ik scrub ze meteen ook even) en insmeert met een voetbalsem (of handcrème, werkt ook prima), voelen je voeten écht aan alsof de pedicure ze onder handen heeft genomen. Minus de nagelbehandeling natuurlijk.

Een blijvertje?

Ja! Hij werkt zoveel makkelijker dan een manuele voetvijl (dat geschuur!) of een puimsteen (in bad wil ik alleen maar relaxen, niet aan mijn voeten werken). Ik gebruik hem 's avonds, voorzie mijn voeten daarna van een flinke lik crème, doe sokjes aan en kruip in bed.

Je 4-stappen-pedicure wordt met de Velvet Smooth met tien minuten ingekort. Je kan zelfs de eerste stap van het weken overslaan, met de Velvet Smooth kan je meteen aan de slag.

Je kan de vijl zo'n tien keer gebruiken, dan moet je de kop vervangen. Je zou kunnen zeggen dat bijna 40 euro (ik zag hem op bol.com voor net geen 30 euro) veel geld is voor een voetvijl. Maar als ik alle uitgaven aan een goedkope (minder functionele) voetvijl en de pedicure optel, ben ik meer kwijt.

De kop is vervangbaar. Je kan het apparaat dus gemakkelijk delen door er je eigen kop op te zetten. Na een tiental keer gebruiken, verliest de vijl aan 'schuurkracht' en kan je hem vervangen (kost 14,99 euro voor 2).

Je koopt de Velvet Smooth online (oa bij bol.com) of bij de apotheek.