Home FASHION & BEAUTY Dé 9 stijlregels waaraan je je als gaste op een huwelijksfeest moet...

Dé 9 stijlregels waaraan je je als gaste op een huwelijksfeest moet houden

2. Laat de little black dresses voor wat ze zijn.

© Katelyn MacMillan via Unsplash

Hoera, het trouwseizoen is volop aan de gang! Eindeloze buffetten, champagne à volonté en dansen tot je erbij neervalt: we love it. De liefde vieren, doen we echter graag in stijl. Onthoud daarom deze 9 heilige regels wanneer je een outfit kiest voor de volgende bruiloft in je agenda.

1. Tut je op

Nee, écht! Een bruiloft is samen met oudejaarsavond hét moment van het jaar waarop je de glamour girl in jezelf naar boven mag laten komen. Profiteer daar dan ook van.

2. Laat de LBD’s voor wat ze zijn

Een little black dress is steeds stijlvol en je doet er zeker niets fouts mee. Maar dat is ook meteen het probleem: het is zo… veilig. Niets zo vreselijk als op een huwelijksfeest verdwijnen in een zee van veilige, zwarte jurkjes, toch?

3. Probeer eens een maatpak

Ga voor marineblauw en bordeaux in de wintermaanden; pastelkleuren zijn dan weer ideaal voor een summer wedding. Wedden dat de cocktailjurkjes van de andere gasten in het niets verbleken naast jouw power suit?

4. Experimenteer met jumpsuits

Comfortabel, chique en toch ook een tikkeltje nonchalant. Wij zijn fan!

5. Loop je schoenen in

Want geknoei met blaren en pleisters op de dansvloer kan je missen als kiespijn.

6. Vermijd over the top accessoires

Ja, je mag je optutten voor een huwelijk. Néé, een huwelijk staat niet gelijk aan de paardenrace van Ascot. Gekke hoedjes laat je dus beter thuis. Al was het maar omdat ze ongelofelijk ongemakkelijk zijn bij het kussen.

7. Vergeet je jas niet

Winter, Spring, Summer or Fall, all you have to do is… een jas dragen. We leven nu eenmaal in België. Dat het weer hier een tikkeltje onvoorspelbaar is, is een understatement. Opteer voor een stijlvol exemplaar à la Meghan Markle.

8. Probeer de aandacht niet af te leiden

Vermijd te kort (je rok), te diep (je decolleté), te doorzichtig en te bontgekleurd. Met andere woorden: keep it classy. Je mag je gerust optutten, maar uiteindelijk is het de bruid die in de spotlight staat.

9. En denk eraan, je móét geen hakken dragen

Ja, hakken zijn elegant. Maar het heeft geen zin om je voeten in stiletto’s van twaalf centimeter te wringen als je na vijf minuten dansen alweer zin hebt om ze onder het dessertenbuffet te gooien. Ga voor een elegante sandaal of fijn muiltje. Everybody happy!

Bruiloft op de agenda? Lees dan ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.