Home FASHION & BEAUTY De 11 belangrijkste beautytermen die 2015 ons heeft geleerd

De 11 belangrijkste beautytermen die 2015 ons heeft geleerd

Alles even op een rijtje

YouTube: belladelune
Van 'clown contouring' tot de betekenis van 'on fleek', zodra er zich nog maar eens een bizarre trend voordeed in beautyland sprongen wij er als een gek op. We zien het dan ook als onze plicht om voor jou even de belangrijkste termen op een rijtje te zetten die we het voorbije jaar hebben geleerd.

1. On fleek/on point

De uitdrukkingen 'brows on fleek' of 'eyeliner on fleek' zijn niet letterlijk te vertalen in het Nederlands. Eigenlijk wil het gewoon zeggen dat je wenkbrauwen, eyeliner of gelijk wat anders er fantastisch uitzien. En ja, dat mag je trots delen met de hele wereld.

2. Multi-masking

Een hele logische techniek waar we al veel vroeger hadden moeten aan denken. Omdat de verschillende zones van je gezicht andere behoeften hebben behandel je die gewoon afzonderlijk met de gepaste gezichtsmaskers. Lees er hier meer over.

3. Clown contouring

Een bizarre contouringtechniek die het – gelukkig – toch niet zo ver heeft geschopt. Los van enkele lachwekkende tutorials hebben we er nadien niet veel meer over gehoord. Bekijk de filmpjes hier.

4. Strobing

Na contouring kwam strobing. In plaats van schaduwen te creëren op je gezicht zorg je voor lichtreflecterende accenten op je jukbeenderen, neusbeen, cupidoboogje en onder je wenkbrauwen. Lees hier hoe je het makkelijk zelf kan doen.

strobing

5. Baking

Baking is een manier om je foundation of concealer te fixeren met een poeder. Zo zorg je ervoor dat je make-up langer blijft zitten. Lees hier hoe het precies werkt.

6. Overlining

Deze hebben we volledig te danken aan Kylie Jenner en haar juicy lips. Omdat zij eerst beweerde dat ze haar lippen enkel en alleen voller deed lijken met behulp van een lippotlood gingen we met z'n allen aan de slag en probeerden we onze lippen bij te tekenen om ze groter te doen lijken.

Kylie Jenner

7. De lob

De lob of lange bob was het logische gevolg van de bob-hype die vooropging. Het gaat hier dan ook gewoon om een bobkapsel dat al wat uitgegroeid is en tot net boven je schouders komt. En het beste nieuws: het staat iedereen.

8. De wob

Oftewel: wavy bob. Simpelweg een bob met beachy waves zoals we het afgelopen jaar héél veel hebben gezien bij celebs en in het straatbeeld. Wij zijn fan! Check 'm hier nog eens.

9. De hun of half-bun

Dit durven we best hét it-kapsel van het voorbije jaar noemen. En ook onze favoriete oplossing voor een bad hair day. Lees hier hoe je het halve dotje zelf maakt.

Margot Robbie

10. Hair contouring

Net toen we dachten dat we alle vormen van contouring achter de kiezen hadden was er dit. Hair contouring of shaping voor je haar. Hetzelfde principe als wat je met make-up doet, een spel van licht en schaduwen. Hoe het werkt lees je hier.

11. Babylights

Een haarkleurtechniek die je een sunkissed en highlighted effect geeft. De kapper behoudt het grootste deel van je natuurlijke of huidige haarkleur maar zet hier en daar hele dunne lokjes in je in een lichtere kleur, een hele subtiele balayage dus. En mark our words, deze kleurtrend zal volgend jaar ook nog een flinke tijd meegaan.

Miranda Kerr babylights

Miranda Kerr