Home FASHION & BEAUTY Beauty AHA: daarom laat je een kleimasker beter niet helemaal opdrogen

AHA: daarom laat je een kleimasker beter niet helemaal opdrogen

Zeker met een gevoelige of droge huid let je maar beter op.

Van alle soorten gezichtsmaskers is een zuiverend kleimasker waarschijnlijk het populairste. Hoewel je de neiging hebt om het pas weer af te wassen wanneer het volledig is opgedroogd en uitgehard, is dat mogelijk niet zo’n goed idee. Zeker als je van nature een eerder droge of gevoelige huid hebt.

Wanneer een kleimasker helemaal is opgedroogd, voelt het trekkerig aan op je huid. Niet het meest aangename gevoel, maar het geeft je wel de indruk dat het z’n werk doet en dat het je huid intens aan het ontgiften is. Wanneer je het nadien verwijdert, zijn je poriën doorgaans minder zichtbaar en voelt je huid meteen gladder aan. Op de verpakking van de meeste kleimaskers wordt aangeraden om het na tien minuten met lauw water af te spoelen, op die tijd is het masker waarschijnlijk volledig uitgehard en kan je je gelaat nog nauwelijks bewegen.

Volgens huidexpert Sharon McGlinchey horen er bij een kleimasker eigenlijk bijkomende veiligheidsmaatregelen. ‘De fout die bijna iedereen maakt bij het gebruiken van een kleimasker is het volledig laten opdrogen’, vertelt ze aan Well and Good. Je denkt misschien dat het trekkerige gevoel wil zeggen dat je huid strakker wordt, maar eigenlijk wordt ze op dat moment vooral droger. Ze legt uit dat er drie fases bestaan tijdens het gebruik van een kleimasker: ‘De twee eerste fases zijn goed voor de huid. Wanneer de huid nog vochtig is, kan het masker de onzuiverheden het best absorberen. In de tweede fase, wanneer het masker begint op te drogen, krijg je een verkoelend effect.’ Vanaf dan wordt het volgens haar iets minder gunstig voor de huid. ‘In de derde fase droogt de klei zodanig op, dat hij vocht begint op te nemen uit je huidoppervlak.’ Dat verklaart het trekkerige gevoel nadat je het masker hebt afgespoeld.

Het spreekt dus voor zich dat droge huidjes hier een stuk gevoeliger aan zijn dan een vettere huid. Wil je roodheid, droge plekjes en een trekkerig gevoel vermijden na je maskertje, dan kan je het dus beter afspoelen voor het volledig is opgedroogd. Afhankelijk van welk kleimasker je gebruikt, is dat na zo’n 5 tot 7 minuutjes.

Grote schoonmaak

Je kan een kleimasker zien als een grondige poetsbeurt waarbij je hardnekkig vuil verwijdert. Af en toe heeft je huid er eens nood aan, maar je hoeft het niet iedere week te doen. Integendeel, gevoelige en droge huidjes kunnen het beter niet te vaak doen. Indien je je huid op dagelijkse basis trouw reinigt, zal ze ook minder snel nood hebben aan zo’n intense ontgifting. Al neemt dat natuurlijk niet weg dat met zo’n groen, modderig goedje liggen dobberen in bad ook gewoon eens erg fijn kan zijn.

Onze favoriete kleimaskers:

1 / 5
Clay Series Creamy Hydra Mask
Supermud Clearing Treatment
Retexturizing Mask Rose Clay
Goddess Skin Clay Mask
Energie de Vie Clay Mask
Clay Series Creamy Hydra Mask
Clay Series Creamy Hydra Mask

€ 59 – Rainpharma via 24pharma.

Supermud Clearing Treatment
Supermud Clearing Treatment

€ 49,90 – GlamGlow via Ici Paris XL.

Retexturizing Mask Rose Clay
Retexturizing Mask Rose Clay

€ 25,50 – Origins via Ici Paris XL.

Goddess Skin Clay Mask
Goddess Skin Clay Mask

€ 48 – Charlotte Tilbury via De Bijenkorf.

Energie de Vie Clay Mask
Energie de Vie Clay Mask

€ 70 – Lancôme via De Bijenkorf.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.