Home FASHION & BEAUTY Fashion Het boyfriend hemd is het trendstuk dat je dit seizoen tegen elke...

Het boyfriend hemd is het trendstuk dat je dit seizoen tegen elke prijs kunt proberen

En de combinaties zijn eindeloos!

© Getty

Of je het nu steelt uit de kleerkast van je vader of weet op te graven in je favo vintage shop: het boyfriend hemd wordt deze lente en zomer een waar trendstuk. En dat mag eigenlijk geen verrassing wezen. Je kan het met de meest uiteenlopende kledingstijlen mixen en je hoeft er bovenal je bankrekening niet voor te plunderen.

Nu die grijze wintertruien en laarzen weer netjes achteraan in de kast opgeborgen liggen, is het hoog tijd om je lente- en zomergaderobe onder de loep te nemen. Heb je je jurkenvoorraad ondertussen al aangevuld met vrolijke bloemenprints, maar kan je nog wat trendy bovenstukken gebruiken om de boel op te frissen? Laat dan zeker je oog vallen op het boyfriend hemd, want het is een trendstuk dat iedereen zal weten te bekoren. Oversized items zijn al langer een dingetje, maar werden tot voor kort nog vaak als slonzig beschouwd. Toegegeven, een trenchcoat of pantalon waar jij en je lief makkelijk samen in passen, is niet zo flatterend. Maar een zomers oversized hemd heeft alle troeven in huis om wel overstag te gaan.

Nonchalant of net sexy?

De sleutel om dit trendstuk te rocken, ligt hem in de combinaties die je ermee maakt. Zorg ervoor dat je look iets of wat vorm heeft en dat doe je door te spelen met proporties. Een boyfriend hemd werkt bijvoorbeeld prima met een aansluitende jeans en een paar nonchalante slippers eronder. Maar ook midirokken kunnen, op voorwaarde dat je je hemd volledig of langs één kant netjes wegstopt. Of laat die knoppen links liggen en leg er gewoon een knoop in. Beach vibes, check!

Voor een extra nonchalant effect kan je je hemd ook net zo goed als blazer of zomerjasje dragen. Gooi er in dat geval een cropped top onder en rol de mouwen losjes op. Wil je het boyfriend hemd nog een niveau hoger tillen? Draag het dan op een zwoele zomeravond als jurk met een paar strappy sandals of kitten heels eronder. Erg stijlvol en vooral héél sexy als je het ons vraagt…

Netjes gestrikt

Met een aansluitende jeans

Als jurk

Met een short

Shop je boyfriend hemd

1 / 9
Geruit hemd
Gestreept exemplaar
Tie-dye
Zachtroze
Streepmotief
Lichtgeel linnen
Color block
Hemd met borduursels
Dip Dye
Geruit hemd
Geruit hemd

€ 22,95 – Asos

Gestreept exemplaar
Gestreept exemplaar

€ 15,99 – Stradivarius

Tie-dye
Tie-dye

€ 35,99 –  Bershka

Zachtroze
Zachtroze

€ 38,95 – Na-kd

Streepmotief
Streepmotief

€ 125 – Essentiel Antwerp

Lichtgeel linnen
Lichtgeel linnen

€ 29,99 – H&M

Color block
Color block

€ 19,99 – Stradivarius

Hemd met borduursels
Hemd met borduursels

€ 39,99 – Zara

Dip Dye
Dip Dye

€ 158 – Rails

Lees ook: