Home FASHION & BEAUTY Fashion Fan van de dad look? Dan is de bowling shirt de trend...

Fan van de dad look? Dan is de bowling shirt de trend die je wil proberen

© Getty

Blouses met kraagjes trekken we uit de kast van onze oma, toeristensandalen stelen we dan weer van opalief. Er is niets leukers dan in de kleerkast van een ander te snuisteren en er stukken uit te halen die nu hotter dan ooit zijn. De volgende schatkist? Dat moet de garderobe van je papa zijn, want de bowling shirt maakt een heuse comeback, en wij geven je enkele tips & tricks om hem trendy te combineren…

Prada, Burberry, Jacquemus… Het zijn maar enkele luxueuze modelabels die hun fans deze zomer in zwijm doen vallen voor de bowling shirt. Het trendstuk spotte je ongetwijfeld al in de kast van je papa of zelfs je opa, maar dit seizoen hult haast iedereen zich erin. En zo wordt het meteen ook het voorbeeld van een genderneutrale kleerkast. Op Copenhagen Fashion Week verschenen er bijvoorbeeld heel wat modemeisjes in tijdloze exemplaren, maar hippe, kleurrijke prints scoren net zo goed.

View this post on Instagram

Copenhagen Fashion Week

A post shared by The Artsy Model (@theartsymodel) on

A-list fans

Zelfs sterren als Emily Ratajkowski en Bella Hadid zijn helemaal mee met de trend. Bella liep vorige week nog door de New Yorkse straten in een gestreept bowling shirt dat verrassend genoeg erg betaalbaar bleek te zijn. Het gaat om een ontwerp van Brixton, een label opgericht door drie vrienden dat bekend staat om zijn relaxte stijl. Wij geven net zoals Bella de voorkeur aan een oversized pasvorm, in meervoud te vinden bij de mannencollecties, omdat het het perfecte alternatief is voor die zwierige jurken waarin we ons tijdens deze zomermaanden hullen.

View this post on Instagram

i c o n ✨ #bellahadid

A post shared by ????? ☁️ (@bellsvibez) on

De combinatiemogelijkheden zijn dan ook eindeloos. De populairste compagnons van de bowling shirt zijn een bermuda, stoere stappers en een vrolijk hoedje. Hoewel je hem netjes geknoopt kan dragen, wordt ie het vaakst losjes bovenop een zomerse top of zelfs een jurkje gedragen. Ben je van plan om een dagje te gaan pootjebaden? Dan kan je hem net zo goed over je bikini of badpak zwieren. Keuzes genoeg, toch?

View this post on Instagram

All day shadow hunter

A post shared by Linn Eklund (@linneklund) on

View this post on Instagram

Loving my slow mornings

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.