Home FASHION & BEAUTY Beauty SOS: zo voorkom je puistjes op je lichaam

SOS: zo voorkom je puistjes op je lichaam

Je huid zal je dankbaar zijn

Cropped image of beautiful young woman in bath towel applying body lotion on her shoulders and smiling while standing in bathroom; Shutterstock ID 488711782

Wanneer we denken aan puisten, denken we meestal aan ons gezicht, maar ze komen ook voor op het lichaam. Deze rode feestbedervers kunnen we wel missen nu we meer huid laten zien tijdens de zomer – denk maar aan de offshouldertrend. Lees daarom volgende tips om ze te voorkomen!

Zweet

Wanneer zweet blijft liggen op de huid, kan het leiden tot ophoping van bacteriën wat niet alleen leidt tot onfrisse geurtjes, maar ook tot puisten. Neem daarom reinigingsdoekjes mee voor onderweg, of spring snel onder de douche als je veel gezweet hebt.

Doucheproducten

Over douchen gesproken: ook de producten die je gebruikt kunnen de oorzaak zijn van een probleemhuid. De huid van ons lichaam is niet zo gevoelig als ons gezicht, maar ze kan nog altijd geïrriteerd raken door verkeerde producten. In dat geval zijn zeepvrije douchegels aangeraden. Was ook regelmatig je handdoeken.

Zonnecrème

Zonnecrème kan heel vettig zijn en verstopt je poriën. Als je merkt dat je hier last van hebt, kan je zonnecrèmes voor een gevoelige huid kopen bij de apotheker. Een crème die niet op basis van olie is gemaakt, zal je huid beschermen tegen de zon, zonder risico op puisten.

Lakens

Je brengt gemiddeld 8 uur per nacht door in je bed. De lakens regelmatig verversen is daarom een must. Zorg er ook voor dat je de juiste stoffen kiest. Katoenen lakens zijn een goede optie, maar zijde is nog beter. Jammer genoeg hangt daar een zwaarder prijskaartje aan.

Kleren

Doorheen de dag kan er door wrijving met kleren irritatie van je huid ontstaan. Dat kan zorgen voor roodheid en onzuiverheden. Met stoffen die je huid laten ademen, zoals katoen, kan je dit voorkomen. Als je gaat sporten, is het belangrijk om aangepaste kledij te dragen die het lichaam toelaat voldoende te bewegen.

SOS

Heb je ondanks alle voorzorgen toch nog een puistje op je lichaam? Probeer dan een crème tegen acne en gebruik een cleansing gel voor gevoelige huid.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.