Home FASHION & BEAUTY Beauty LENTESCHOONMAAK: 7 tips om je make-upcollectie weer op orde te krijgen

LENTESCHOONMAAK: 7 tips om je make-upcollectie weer op orde te krijgen

Wedden dat het zo wél lukt?

make-up
© Allie Smith via Unsplash

Wanneer het tijd is voor een grote lenteschoonmaak pakken we vooral ons huishouden en onze kledingkast aan. Alleen onze make-upcollectie durven we al eens te vergeten, maar ook deze producten moet je af en toe een keertje opruimen. Merk je dat je moeite hebt om je make-up weg te gooien? Probeer het dan de volgende keer eens met deze tips. Wedden dat het een stuk vlotter zal gaan?

1. Check de vervaldatum

Het eerste wat je moet doen als je je make-upcollectie gaat opruimen, is de vervaldatum van je producten checken. Ben je er zeker van dat het product al maanden in je collectie ligt? Dan gooi je het maar beter weg. Geen vervaldatum te vinden? Ruik er dan eens goed aan en kijk ook naar de kleur.

2. Groepeer je producten

Vervolgens wil je al je items per categorie bij elkaar liggen. Zo krijg je een beter overzicht van wat je in je bezit hebt en waar je al genoeg van hebt. Merk je bijvoorbeeld dat je vijf bijna identieke rode lipsticks hebt? Dan kan je er vast wel eentje wegsmijten.

3. Maak swatches

Smaken veranderen. Het is niet omdat je iets vroeger leuk vond, dat dit nu nog altijd het geval is. Maak dus swatches van al je make-upproducten. Zo kan je zien of de kleur of het effect in kwestie nog altijd je ding is. Bovendien is dit ook een goede manier om te testen of een product slecht geworden is of niet. Denk bijvoorbeeld maar een lipstick die nu redelijk droog aanvoelt terwijl die vroeg lekker romig was qua textuur.

4. Ditch de dubbeltjes

Als je swatches maakt van al je make-upitems kan je meteen goed zien welke kleuren heel hard op elkaar lijken. Heb je vijf bruine oogschaduwkleurtjes die amper van elkaar verschillen? Gooi de kleuren die je niet zo vaak gebruikt dan maar gewoon weg.

5. Wees eerlijk met jezelf

Tijdens het opruimen, is het belangrijk om eerlijk en kritisch te zijn. Ruikt of ziet het product er niet slecht uit, maar heb je het al in geen maanden gebruikt? Dan is de kans groot dat je het komend seizoen ook niet gaat gebruiken.

6. Kijk eens goed naar je huidtype

Niet alleen je smaak, maar ook je huidtype kan veranderen. Kocht je vroeger vooral foundations om je huid te matteren, maar merk je dat je gelaat de laatste tijd eerder droog aanvoelt? Dan passen dergelijke producten gewoon niet meer bij je behoeftes.

7. Etaleer je collectie zo goed mogelijk

Kan je sommige producten maar moeilijk weggooien omdat ze ergens achteraan een schuif lagen en je ze zo vergeten bent? Probeer je stash dan eens op een andere manier te etaleren. Zorg ervoor dat alles mooi zichtbaar is en leg jezelf vervolgens een limiet op. Heb je het na twee tot drie maanden nog niet weggegooid? Dan is dit waarschijnlijk ook met een reden.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.