Home FASHION & BEAUTY Beauty Dit zijn gezonde manieren om je lippen (en die van je mini)...

Dit zijn gezonde manieren om je lippen (en die van je mini) zacht te houden

We geven je meteen ook onze favoriete lippenbalsems mee

© Bruno Nascimento via Unsplash

Er circuleren heel wat berichten over schadelijke stoffen in lippenbalsems en over het feit dat je verslaafd zou kunnen raken aan balsem. Voor je kindjes wil je ze dus liever niet gebruiken. Eerst en vooral: neem die berichten wel met een korreltje zout, de meeste concentraties zijn zo klein dat het niet meteen schadelijk is als je ze binnenkrijgt, maar bij deze toch een paar tips voor veilige smeersels voor jou en voor je kindjes.

Blijf weg van menthol en kaneel

In veel lippenbalsems stoppen ze etherische olie van citrus, munt of kaneel. Dat geeft een lekker tintelend gevoel en kan je lippen een beetje roder en voller maken. Maar dat prikkelend gevoel droogt ook net wat meer uit en zal een beschadigde huid net extra gaan irriteren. Niet doen in de winter dus!

Natuurlijk kan ook

Je kan ook gewoon in je voorraadkast kijken voor middeltjes om je lippen zacht te houden. Een zachte scrub maak je met kokosolie en wat kristalsuiker. Masseer je lippen zachtjes en spoel na met water. Daarna kan je een laagje honing op je lippen doen. Het is de beste lippenbalsem en 100% natuurlijk. Het werkt herstellen en verzachtend en het is natuurlijk heel lekker. Maar lik het er niet af, want dat doet het effect teniet natuurlijk! Op ecoblogs lees je ook vaak recepten om zelf lippenbalsem te maken. Zoals deze van Anne Drake:

Voor 3 potjes (60g):
– 20g ongeraffineerde bijenwas
– 20g cacaoboter
– 20g Kokosolie
– 3 tl wonderolie

Verwarm alle ingrediënten in een glazen potje au bain-marie tot alles gesmolten is. Roer goed om. Haal de pot van het vuur en roer er de wonderolie door. Vul de potjes en laat stollen.

Lees de ingrediënten

Vorig jaar kwam bij Test-Aankoop ook het bericht dat veel lippenbalsems de schadelijke stoffen MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons) zitten. Helaas zie je die naam niet altijd staan op het potje. Kijk of er geen minerale olie in zit, dat kan op je huid niet zoveel kwaad, maar op je lippen doe je het beter niet. Gezonde ingrediënten zijn bijenwas, kokosolie, karitéboter, allemaal vette stoffen die je huid ook goed beschermen tegen koude en uitdroging, maar die gezonder zijn dan minerale olie. Veel ecologische merken scoren hier goed, maar ook bij Hema, Caudalie, Weleda, Lavera, Lush en Nuxe zit je goed.

Ontdek hieronder onze favorieten

1 / 5
Dr Bronner
Cherry Kiss Lippenbalsem
Prinsessen Lippenbalsem
Soft Luxurious Lipbalm
Bee Princess
Dr Bronner
Dr Bronner

€ 4,50 via Kazidomi

Cherry Kiss Lippenbalsem
Cherry Kiss Lippenbalsem

€ 1,59 via Kruidvat

Prinsessen Lippenbalsem
Prinsessen Lippenbalsem

€ 0,99 via Kruidvat

Soft Luxurious Lipbalm
Soft Luxurious Lipbalm

€ 16 via Self

Bee Princess
Bee Princess

€ 5,50 via Apivita

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.