Home FASHION & BEAUTY Beauty COOL: Eva Mouton en Elfi ‘Glam At Heart’ De Bruyn brengen nieuwe...

COOL: Eva Mouton en Elfi ‘Glam At Heart’ De Bruyn brengen nieuwe collectie nagelstickers uit

Onze favoriet? Het spiegelei!

Nail-art een conversation starter? Tuurlijk wel! Toen Elfi De Bruyn onlangs in Madrid rondliep met spiegeleitjes op haar nagels werd ze er zo vaak op aangesproken dat ze besliste er een volledige lijn nagelstickers aan te wijden. Net als bij haar vorige collecties ging ze in zee met de Gentse illustratrice Eva Mouton.

Dromen van spiegeleitjes

Enkele weken geleden trok Elfi De Bruyn – online beter bekend als @Glam_Elfi van de blog Glam At Heart – naar Madrid. In de trein op weg naar de luchthaven droomde ze al van haar hotel, maar vooral van het rijkelijk gevulde ontbijtbuffet met warme toast en spiegeleitjes. Om de tijd te doden, schilderde Elfi enkele spiegeleieren op haar nagels.

Eens aangekomen in de Spaanse grootstad, merkte de nail-artexperte dat voorbijgangers naar haar manicure staarden en zelfs ‘huevo frito!’ riepen, waarop ze knikte en een gesprek aanknoopte. Elfi had naar eigen zeggen nooit kunnen dromen dat haar nagels een conversation starter konden zijn, maar vond het best een cool idee. Terug in België stapte ze naar Eva Mouton en vroeg ze de Gentse illustratrice om samen met haar een nieuwe collectie nagelstickers te bedenken.

‘Draag je hart op je nagels’

Het resultaat luidt naar de naam I AM. De nagelstickers zijn een mix van gevoelens en emoties met als motto ‘Draag je hart op je nagels’.

Triest, trots, geliefd, angstig, eenzaam, … we komen dagelijks in aanraking met dit soort gevoelens. Het is een kunst om ook de negatieve emoties te omarmen want alleen zo accepteer je het volledige plaatje en wordt het voor jezelf duidelijk wat er in je omgaat’, aldus De Bruyn. ‘Die (h)erkenning en het weten dat er niets mis met je is wanneer je jaloezie of frustraties voelt, hielp mij vooruit in mijn eigen proces.’

Instafamous geluksmakers

Naast de I AM-stickers brengen de illustratrice en blogster een tweede lijn uit, Eye Candy. Elfi omschrijft de stickers als ‘een kleine knipoog naar alles wat momenteel Instafamous is maar in de eerste plaats: de simpele geluksmakers’.

‘We willen mensen opnieuw bewuster maken van die kleine dagelijkse momentjes. Denk maar aan je eerste kop koffie in de ochtend of je favoriete plantjes water geven en ze zien groeien, het openslaan van je lievelingsboek… kleine dingen met een groots effect’, aldus Elfi.

Voor wie geen zin heeft om uren in de weer te zijn met nail-artpennen (wij) en/of voor geen meter kan tekenen (ook wij), is er maar één adres: Eva Moutons webshop. Shop de collecties I AM hier en Eye Candy hier. Eén vel met veertig nagelstickers kost je 8 euro.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.