Home FASHION & BEAUTY AHA: dit vreemde ingrediënt zou ervoor zorgen dat je shampoo véél beter...

AHA: dit vreemde ingrediënt zou ervoor zorgen dat je shampoo véél beter werkt

Life hack alert!

Pexels
Eerlijk is eerlijk; we zijn een beetje (te) verknocht aan onze good old fles droogshampoo. Hij is easy peasy in gebruik én hij geeft ons haar een gezonde dosis volume en textuur. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we onze gewone wasbeurt met shampoo mogen vergeten. Al zou er blijkbaar één secret ingrediënt zijn om je shampoo een serieuze upgrade te geven.

Een trucje van de haargoden, zo zou je het trucje kunnen noemen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat een theelepeltje suiker een wondermiddeltje zou zijn voor je hoofdhuid. Wanneer je regelmatig (zo’n één keer per twee weken) een theelepeltje toevoegt aan de hoeveelheid shampoo die je tijdens een wasbeurt gaat gebruiken, zorgen de fijne suikerkorrels ervoor dat je hoofdhuid een milde scrubsessie krijgt. Een een happy hoofdhuid, betekent happy haar. Ideaal!

En nee, je hoeft écht niet bang te zijn dat alles verschrikkelijk gaat plakken. Omdat je maar weinig suiker gebruikt, lossen alle korrels gewoon op tijdens het wassen. Doordat je hoofdhuid mild gescrubt wordt, verwijder je lagen productresten uit je haar (vuil, we know), waardoor je verzorgingsproducten nog beter hun werk zouden kunnen doen. En willen we dat niet allemaal?

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.