Home FASHION & BEAUTY Beauty BEAUTYTIP: 6 verrassende manieren om je haardroger te gebruiken

BEAUTYTIP: 6 verrassende manieren om je haardroger te gebruiken

Wist je dat je hem eigenlijk ook voor je tenen moet gebruiken?

Een haardroger enkel en alleen gebruiken om je haar te föhnen, is zo 2017. Je gebruikt hem nu misschien al dagelijks, maar waarschijnlijk niet op een van deze verrassende manieren. Je tenen drogen en 5 andere manieren om nog meer uit je haardroger te halen, lees je hier.

1. Als laatste stap van het zelfbruinen

Ooit al een spraytan laten doen in een schoonheidssalon? Dan weet je dat de laatste stap in een zelfbruincabine droogblazen is. De beste manier om zo snel mogelijk van dat plakkerige gevoel af te raken nadat je thuis zelfbruiner smeert, is gewoon met de haardroger. Zet hem op een niet te warme of te koude stand en blaas je volledige lichaam droog. Focus je vooral ook op de plekjes waar je het snelst transpireert, zoals de plooi van je benen, je armen en je oksels. Zo heb je minder kans op vlekken en kan je met een gerust hart je kleren aantrekken.

2. Je nagellak sneller laten drogen

Het minst leuke aan nagels lakken? Je hebt er geduld voor nodig. Om ervoor te zorgen dat je geen halfuur stil hoeft te blijven zitten vooraleer je verdergaat met je activiteiten, kan je een haardroger gebruiken om de nagellak sneller te laten uitharden. Gebruik daarvoor de koude stand van je haardroger. De warme stand zal je nagellak net langer vloeibaar houden. Let op, je haardroger verricht geen wonderen. Ook al lijkt de toplaag volledig droog, je zal nog steeds voorzichtig moeten zijn met je nieuwe manicure.

3. Je wimperkruller opwarmen

Je wimperkruller opwarmen vooraleer je hem op je wimpers gebruikt, zorgt ervoor dat de haartjes makkelijker krullen en dat de krul bovendien langer blijft. Gebruik je haardroger op een warme stand om het metaal van de wimperkruller op te warmen, maar let goed op dat je hem niet té warm maakt. Test eerst even met je vingers vooraleer je het warme metaal tegen je ooglid zet.

4. Als laatste stap van je make-up

Geen settingspray in huis? Gebruik dan de koele stand van je haardroger en blaas enkele seconden in je gezicht om je make-up te laten drogen en te fixeren. Vooral je mascara zal daardoor sneller uitharden, waardoor je geen vlekjes krijgt op je oogleden. Het geheim zit ’m in de timing. Blaas zeker niet langer dan een paar seconden op je gelaat, anders zal de make-up te hard uitdrogen en wordt je huid trekkerig.

5. Je tenen drogen

Ja, dat lees je goed. Podoloog Ivar Roth vertelde aan SELF dat het slim is om na een douche of bad je tenen droog te blazen met een haardroger om voetschimmels en onaangename geurtjes te voorkomen. ‘Schimmels groeien in een warme, vochtige omgeving. Als je je voeten aan de lucht laat drogen, kan het tot 30 minuten duren vooraleer de hoekjes rond je teennagels en de huid tussen je tenen volledig droog is. Dat zijn net de plaatsen waar schimmels zich sneller manifesteren. Je tenen droogblazen met een haardroger duurt amper een minuutje, wat de kans op schimmels aanzienlijk verkleint’, legt Dr. Roth uit.

6. Een uitgedroogd oogpotlood nieuw leven inblazen

Een oogpotlood dat je lang niet meer hebt gebruikt, kan hard en droog worden, wat het gebruik niet bepaald vergemakkelijkt. Blaas er enkele seconden op met je haardroger in een warme stand, en het puntje zal weer zachter worden. Nadien kan je veel makkelijker een mooi en egaal lijntje tekenen met je oogpotlood.

Tijd voor een bezoekje aan het kapsalon? Haal dan de Flair van deze week in huis en krijg tot 50 % korting op je volgende kappersbezoek.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.