Home FASHION & BEAUTY 5 tips om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken

5 tips om je haar op natuurlijke wijze lichter te maken

Zonder je haar te beschadigen!

Je haar is helemaal beschadigd door het uitbleken? Om te voorkomen dat het nog erger wordt bij je volgende kleurbeurt, kies je beter voor een natuurlijke methode. Net iets veiliger, en je hebt de middeltjes waarschijnlijk gewoon in je keuken liggen.
1 / 5
1. Citroen
2. Olijfolie
3. Kamillethee
4. Honing
5. Bier
1. Citroen
1. Citroen

We weten al langer dat citroen het haar lichter maakt. Maar meestal wordt die tip slecht gebruikt. Je moet namelijk 60 ml citroensap mengen met 180 ml water en dat in een spray doen. Spuit ermee op je haar maar zorg ervoor dat je de hoofdhuid niet raakt. Laat twee uur rusten en laat je haar minstens 30 minuutjes in de zon. Gebruik een conditioner voor en na het proces.

2. Olijfolie
2. Olijfolie

Olijfolie is niet alleen perfect als conditioner, ook als je je haar lichter wil maken, is olijfolie hét ideale middeltje. Breng een beetje olijfolie aan op je haar en stel het een uurtje bloot aan de zon. Was je haar en laat het drogen aan de lucht. Resultaat: je haar is lichter en voelt zachter aan. Doe het drie keer per week tot je de gewenste kleur krijgt.

3. Kamillethee
3. Kamillethee

Deze tip is vooral handig voor brunettes. Je krijgt er namelijk mooie highlights van. Was je haar zoals gewoonlijk en giet er afgekoelde kamillethee over. Blijf daarna een half uurtje in de zon. Herhaal het dagelijks tot je tevreden bent met je kleur.

4. Honing
4. Honing

Breng wat honing aan op nat haar en geniet twee uur van de zon. Spoel vervolgens twee keer met warm water en laat het drogen aan de lucht. Je kan ook 1 deel water mengen met 1 deel honing en 1 deel citroensap. Doe dat mengsel in een spray en spuit op het haar. Blijf dan een uurtje in de zon. Je haar zal in no time lichter zijn en meer glanzen.

5. Bier
5. Bier

Deze tip is een beetje duurder dan de andere middeltjes, maar ook een pak efficiënter. Koop wat licht bier en giet vier biertjes uit in een kom. Dompel je haar in de kom en ga 90 minuten in de zon. Spoel je haar daarna uit met koud water. Herhaal twee keer per week tot je het gewenste resultaat bereikt.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.