Home FASHION & BEAUTY 5 tips om je bikinilijn te scheren

5 tips om je bikinilijn te scheren

Zónder irritatie en ingegroeide haartjes achteraf.

Veer
Hoe zit het bij jullie down under? Uit onderzoek blijkt dat ruim 50 procent kiest voor een full brazilian, en ook zo’n 60 procent van de mannen willen liefst een kale poes. Wij geven enkele tips om je bikinilijn on spot te houden.

1. Het juiste scheermesje

Het begint allemaal bij het juiste scheermesje. Zorg dat het voldoende scherp is en vervang het maandelijks. Als je een oud mesje gebruikt, verspreidt dat heel wat bacterieën. Experts raden aan om een scheermesje te gebruiken met meerdere mesjes en een flexibele kop, zodat het soepel langs de bikinilijn kan glijden.

2. Timing

Begin niet zomaar te scheren. Neem eerst een douche of bad en scheer je pas op het einde van je wasbeurt. Waarom? Door de warmte van het water gaan de haarfollikels openstaan waardoor ze soepeler zijn. Ook je huid zal door de warmte zachter zijn.

3. Verzorging

Om ingegroeide haartjes en huidirritatie te voorkomen, kan je je bikinilijn best even peelen vooraleer je gaat scheren. Met een luffa of een creamy body wash bijvoorbeeld. Spoel het af en gebruik dan een klein beetje conditioner om de haartjes te verzachten voor het scheren. Als je een keer zo ver bent, breng je een hydraterende scheercrème, -olie of haarconditioner aan. Gebruik iets wat glijdt, zodat je niet uitschuift met je scheermesje.

4. De juiste richting

First things first: als je haar te lang is, knip het dan eerst even bij zodat het je scheermesje niet verstopt. Als je tegen de haargroei inscheert, zal het resultaat gladder zijn. Heb je een gevoelige huid, scheer dan met de haargroei mee. Wissel af tussen korte en lange bewegingen zodat je zeker elk haartje meeneemt.

5. After work

Applausje, je hebt het ‘moeilijkste’ gedeelte achter de rug! Maar je bent nog niet helemaal klaar. Breng meteen na het scheren een hydraterende lotion (zonder parfum) aan en ontsmet wondjes en sneetjes. Je kan ook best een tijdje lossere kleding dragen om irritatie te voorkomen.

Lees ook >>> Dé onthaartrucs van professionals

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.