Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Foto's: Karmen Ayvazyan.

Dé insidertips voor een geslaagde basislook.

Deze 5 hacks leerde onze beautyredactrice tijdens haar opleiding tot make-upartiest

Beautyredactrice Charlotte werkte onlangs haar opleiding tot make-upartiest af. Ze kende al heel wat trucs door haar job als beautyjournalist, maar deze insidertips kende ze nog niet. Ze deelt ze hier met jou!

Teint: de kleur van je hals, niet je gezicht


Je kan dan wel de juiste foundationtint voor jouw huid – lees: hoe licht of donker hij moet zijn – vinden, maar als je ondertoon niet klopt, zal de match niet natuurlijk lijken. Het kleurengamma van een foundation is van licht naar donker geordend en is daarnaast ook onderverdeeld in ondertonen: roze, geel of neutraal.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Ik leerde vooral dat je je bij het kiezen van die ondertoon niet mag laten beïnvloeden door imperfecties als roodheid of hyperpigmentatie. Het is niet omdat je couperose hebt op je wangen, dat je daarom een foundation met roze ondertoon moet gebruiken. Kijk vooral naar de kleur van de huid in je hals, onder je oren.’

Eyeliner: geen liner, wel potlood


Ben je niet zo goed in het tekenen van een scherpe lijn? Ga dan voor een smoked out liner met oogpotlood. Trek je wenkbrauw zachtjes omhoog, zodat je zo dicht mogelijk tegen de wimperrand kan tekenen. Teken een dun lijntje met een scherp kohlpotlood (dat is het makkelijkst uit te blenden) en maak de lijn iets dikker naarmate je je buitenste ooghoek nadert. Leg de punt van het potlood vlak tegen je huid terwijl je met korte bewegingen naar buiten toe tekent. Daarna vervaag je de lijn met een eyelinerpenseel tot je een mooi vervaagd, smoked out resultaat krijgt.

Beautyredactrice Charlotte: ‘De liner mag nooit je volledige bewegend ooglid innemen, want dat verkleint je oog. Als je zoals ik kleinere ogen en/of overhangende oogleden hebt, ga dan voor een heel dun en subtiel lijntje en blend niet te veel naar omhoog. Check tijdens het tekenen ook geregeld hoe het eruitziet met je ogen open.’

Wenkbrauwen: niet volledig inkleuren


Zet zowel met een potlood als met wenkbrauwpoeder niet te veel druk en breng niet te veel product aan. Maak korte veegbewegingen met de richting van de haartjes mee, alsof je kleine haartjes bijtekent. Fixeer de wenkbrauwhaartjes met een transparante wenkbrauwgel. De binnenste helft kam je naar boven, de buitenste helft kam je naar buiten toe.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Pas toen ik anderen begon op te maken, merkte ik hoe snel je lichte wenkbrauwen te donker kan maken. Als je te veel product in één keer aanbrengt, zullen lichte wenkbrauwen er meteen onnatuurlijk uitzien. Bovendien wil je eigenlijk vooral gaatjes opvullen, dus je hoeft niet altijd de volledige wenkbrauw in te kleuren. Dat geldt trouwens net zo goed voor donkere wenkbrauwen.’

Wangen: blush als highlighter voor een gezonde glow


Blush gebruik je in de eerste plaats om een gezonde blos te creëren op je wangen en je gezicht meer vorm te geven. Maar je kan het product ook op andere plaatsen aanbrengen en zo een kleurige glow creëren. Door een tint op verschillende plaatsen in je gelaat te laten terugkomen, krijg je een gezonde glow.

Beautyredactrice Charlotte: ‘Deze truc moet je uittesten om te kunnen begrijpen wat hij doet. Ik gebruik het liefst van al een perzikroze blush met goudkleurige glansdeeltjes, en die breng ik aan op mijn wangen. Daarna blend ik de kleur uit naar mijn slapen toe, en ook op de contouren van mijn voorhoofd en op mijn neus breng ik beetje aan. Als je niet weet dat hij er is, zie je de blush nauwelijks zitten, maar hij geeft een warme gloed.’ Op donkere huidjes zijn diep fuchsia en bessenrood ideaal om het gezicht op te warmen.

Lippen: altijd liner vóór lipstick


Een felle lipkleur aanbrengen zonder eerst je lippen te omlijnen? Dat eindigt vrijwel altijd in geknoei. Als je ooit al een foutje met rode lipstick hebt proberen te corrigeren, weet je wat we bedoelen. Teken dus eerst netjes je omlijning, zodat je nadien makkelijk kan opvullen.

Beautyredactrice Charlotte: ‘De eerste stap van het omlijnen is de belangrijkste als je kleine correcties wil uitvoeren. Als je lippen bijvoorbeeld licht asymmetrisch zijn, kan je je mond op deze manier subtiel in balans brengen. Je kan je cupidoboogje scherper of zachter maken, enzovoort.’ Heb je geen lippenpotlood in dezelfde kleur als je lipstick, gebruik dan een lippenpenseel waarop je een klein beetje lipstick smeert.

[td_smart_list_end]

Meer info over de opleiding vind je op makeupdesignory.be.

Foto’s: Karmen Ayvazyan.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '