Home FASHION & BEAUTY 10 onmisbare tips voor gezonde nagels

10 onmisbare tips voor gezonde nagels

Corbis
Wie wilt er geen perfecte nagels? Zo'n exemplaren zonder barstjes, scheurtjes en velletjes in zicht? Alleen maar stevigheid en high shine! Check deze tips om jouw nagels in tip-top conditie te houden. 

1. Wees lief voor je nagelriemen

Je nagelriemen zijn de basis van je nagelgezondheid. Want als zij er slecht uit zien, doen je nagels dat ook. Heel belangrijk: bijt niet aan velletjes, en knip ze ook niet. Als je droge nagelriemen hebt, verwen je ze best met een verzorgende nagelriemolie als Lemony Flutter van Lush of Apricot Oil van Essie.

2. Gehydrateerde handjes

Gebruik voor je handen een voedende handcrème, of in extreme gevallen een dikke body butter. Zin in een DIY? Mix 1 eetlepel olijfolie met 1 eetlepel kokosolie, smelt het samen en smeer je handen ermee in. Plastic handschoentjes aan en de nieuwste Scandal op – ideale inwerktijd!

3. Niet bijten!

Bijten is slecht voor je nagels (really, Captain obvious?). Doe je dat wel eens? Er bestaan speciale nagellakken met een vieze smaak die je van die bad habit af kunnen helpen. Wat ook motiverend werkt: jezelf verwennen met een mooie manicure. Die wil je er niet afkauwen, toch?

4. Skip de metalen vijl

Vijlen is beter voor je nagels dan knippen, omdat je nagels er minder snel door scheuren. De juiste vijl gebruiken is wel heel belangrijk. De typische metalen vijl laat je beter links liggen, die is redelijk hard voor je nagels. Een beter alternatief: een glazen of kristallen vijl. Die vind je onder andere bij Kruidvat of Ici Paris XL.

5. Vijl in één richting

Dat heen en weer geschuur is nergens voor nodig. Vijl je nagels in één richting. Daar worden ze het sterkst van. En het werkt handig om je nagels een bepaalde vorm te geven!

6. Buffen

Buffen is goed voor je nagels. Het maakt ze erg glad en nice & shiny! Maar te veel is te veel, ook wat buffen betreft. Als je het te vaak doet, worden je nagels steeds dunner. En dat wil je net niét.

7. Persoonlijke nageltools

Voorzie een eigen setje van schaartjes, vijlen en nagelknippers. Je bent misschien niet vies van je vriend of familie, maar een schimmelnagel of voetinfectie wordt sneller doorgegeven dan je denkt. Ieuw!

8. Een goede basis

Gebruik voor het lakken altijd een goede basecoat. Liefst eentje met verzorgende ingrediënten! Zo voed je je nagels en heb je meteen ook een glad oppervlak voor je nagellak. Gebruik je vaak donkere kleuren? Een laagje basecoat gaat ook verkleuring van de nagels tegen. Win!

9. Vitamientjes

Niets mis met Moeder Natuur een handje helpen. Bij de drogist vind je vitaminen die de gezondheid van je nagels (én vaak tegelijk die van je huid en haar) verbeteren. Verwacht geen ijzersterke nagels in 1-2-3, maar wel een extra boost voor je nagelgezondheid.

10. Aceton-vrij

Wie vaak zijn nagels lakt, heeft zeker baat bij een nagellakremover zonder aceton. Die zijn veel vriendelijker en minder uitdrogend voor je nagels dan removers met aceton. Zeker de moeite dus om de ingrediëntenlijst van je dissolvant eens aan een grondige inspectie te onderwerpen.