Home FASHION & BEAUTY 10 manieren om puistjes te voorkomen

10 manieren om puistjes te voorkomen

Beter voorkomen dan genezen.

Corbis
Als we een puistje zien opkomen hebben we meestal de neiging om het zo snel mogelijk weer weg te krijgen. Vergeet niet dat er in de eerste plaats heel wat dingen zijn die je kan doen om te voorkomen dat ze ontstaan.

1. Blijf zoveel mogelijk van je gezicht

Op je handen zitten bacteriën, als die op je gelaat komen kunnen ze acne veroorzaken. Probeer dus zo weinig mogelijk aan je gezicht te komen en was regelmatig je handen.

Kussen 2. Vervang je kussensloop op tijd

In de stof verzamelen zich bacteriën die zich kunnen verplaatsen naar je huid.

3. Vermijd stress

Stress kan ook puistjes veroorzaken. Neem dus op tijd een momentje voor jezelf om te ontstressen.

4. Doe je haar in een dotje om te slapen

Op je haar zitten natuurlijke olieën en restjes van stylingproducten, als die op je gezicht terecht komen kunnen je poriën verstopt raken.

Zon 5. Hello sunshine

Stel je gezicht af en toe bloot aan de zon voor een extra dosis vitamine D. Smeer wel altijd een beschermingsfactor als je huid in contact gaat komen met de zon.

6. Scrubben of exfoliëren: niet te veel en niet te weinig

Je gezicht scrubben neemt de dode huidcellen weg zodat die je poriën niet meer kunnen verstoppen. Heb je een vette huid, dan is een chemische exfoliator eerder aan te raden.

7. Draag niet te veel make-up

Rijke foundations en poeders kunnen je poriën verstoppen. Gebruik je toch dagelijks make-up, haal dan alles eraf zodra je thuis komt en verzorg je huid nadien goed.

8. Gebruik de juiste producten

Kijk net zoals bij voeding wat er allemaal in het product zit dat je op je gelaat gebruikt. Benzoylperoxide, salycilzuur en glycolzuur zijn ingrediënten die je huid helpen zuiver te blijven.

9. Pruts niet aan je puistjes

We blijven het benadrukken. Doe. Het. Niet. Door één puistje uit te knijpen of open te krabben kunnen de bacteriën zich versprijden waardoor er op andere plaatsen nog meer puistjes onstaan.

Rode bessen 10. Eet en drink gezond

Hou je huid gehydrateerd door voldoende water te drinken. Eet ook genoeg fruit en groenten zodat je huid de nodig vitaminen krijgt.

Lees hier wat je moet doen als je toch een puistje krijgt. En deze 20 dingen kan je eten om een zuiverdere huid te krijgen.