Home Columns COLUMN: ‘Alles gebeurt hier in de wij-vorm, maar dat is een leugen’

COLUMN: ‘Alles gebeurt hier in de wij-vorm, maar dat is een leugen’

'Daarom voelt het wat wrang als ik mijn dochter naar de opvang breng. Want wíj gaan niet de hele dag met andere willekeurige kinderen doorbrengen. Zíj gaat dat doen.'

© Nele Reymen

Columniste Nele werd vorig jaar moeder. Hier vertelt ze alles wat je wil weten over dat moederschap: lichaamssappige verhalen van onvoorwaardelijke liefde, van snot tot natte prot.

Over wij

‘Wij gaan even pipi doen!’ Ik zie het me nog niet roepen, tijdens een vergadering met collega’s of tijdens een etentje met vrienden. Zoveel enthousiasme in het meervoud, om dan in mijn eentje naar het toilet te vertrekken. En toch is dat exact wat ik doe wanneer ik tegen mijn dochter praat. Alles gebeurt hier in de wij-vorm. Wij gaan een nieuwe luier aandoen. Wij gaan in bad. Wij gaan naar bed. Maar eigenlijk hou ik haar daarmee voor de gek. Ik lieg zelfs, vrees ik. Want wíj gaan namelijk geen nieuwe luier aandoen, zíj gaat een nieuwe luier aandoen. Wíj gaan niet in bad, zíj gaat in bad. Wíj gaan niet naar bed, zíj gaat naar bed. Wíj, de rest van het gezin, gaan eindelijk ongestoord in de zetel liggen en chips vreten.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.