Home Columns COLUMN: ‘Kijk, kijk: hij stapt! Toots zet zijn eerste schuchtere pasjes’

COLUMN: ‘Kijk, kijk: hij stapt! Toots zet zijn eerste schuchtere pasjes’

'De verbazing is groot als Toots zijn eerste pasjes zet. Gevolgd door applaus - waar hij enthousiast zelf aan wil meedoen, waardoor hij direct weer valt.'

© Frederik De Swaef

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Het moet een magisch moment zijn: stoppen met kruipen, even naar boven kijken, je rechtzetten en je eerste pasjes ooit zetten. Op de voeten waarmee je later misschien honderd kilometer gaat wandelen tijdens de Dodentocht, maar waar de eerste honderd centimeter zorgen voor de grootste explosie van vreugde.

Ondertussen kruipt en stapt Toots naargelang zijn energiepeil en de goesting.

‘Kijk, kijk: hij stapt!’ De verbazing is groot als Toots zijn eerste schuchtere pasjes ooit zet. Gevolgd door applaus – waar hij enthousiast zelf aan wil meedoen, waardoor hij direct weer valt. Het is mijn eerste herinnering, denk ik, mijn eerste stapjes in het bureau van mijn papa. Het doel was tot bij hem lopen terwijl hij zat te werken. Ondanks mijn slechte geheugen kan ik nog heel de kamer beschrijven.

Ik kan maar iets van anderhalf jaar oud geweest zijn, maar de impact van zo’n moment is groot en dus misschien zo groot dat ik er mij nog alles van herinner. Ondertussen kruipt en stapt Toots naargelang zijn energiepeil en de goesting. Maar één ding is zeker: onze lieve baby heeft definitief het pad ingeslagen om een stoere man te worden.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.