Home Columns COLUMN: ‘Voor de ontwikkeling van je baby is naar de onthaalmoeder gaan...

COLUMN: ‘Voor de ontwikkeling van je baby is naar de onthaalmoeder gaan zeker een voordeel’

'Er gaan stemmen op om de kinderopvang volledig gratis te maken. Nu kost de crèche vele honderden euro's per maand per kind.'

© Frederik De Swaef

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Millie is plots de oudste in de crèche. Twee jaar geleden was ze het jongste kindje ooit in de crèche. Omdat Lisa zelfstandige is, kreeg ze toen maar acht weken zwangerschapsverlof. Sinds begin dit jaar krijgen ook zelfstandige moeders drie maanden zwangerschapsverlof, zoals mama’s die werken in loondienst.

Millie speelt graag in groep en heeft al snel geleerd haar mannetje te staan.

Nu deze discriminatie is weggewerkt, laait de discussie op rond de kostprijs van de crèche. Er gaan stemmen op om de kinderopvang volledig gratis te maken. Nu kost de crèche vele honderden euro’s per maand per kind. Maar het is niet zo duur als in onze buurlanden. Een Nederlandse collega van mij betaalt meer dan 1300 euro per maand om haar kindje drie dagen per week naar de crèche te laten gaan. Vanuit dat perspectief is de crèche hier in Vlaanderen betaalbaarder.

Of het helemaal gratis moet, weet ik niet. Maar kindjes naar de onthaalmoeder laten gaan, heeft zeker zijn voordelen voor de ontwikkeling van je baby. Millie speelt graag in groep en heeft al snel geleerd haar mannetje te staan. Voor je het weet, is je kindje geen baby meer, maar helemaal klaar voor de eerste schooldag.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

Meer columns van onze hoofdredacteur: