Home Columns COLUMN: ‘Na een eeuwigheid terugscrollen op Instagram stonden we oog in oog...

COLUMN: ‘Na een eeuwigheid terugscrollen op Instagram stonden we oog in oog met het verleden’

Catherine komt haar mede-Spice Girls weer tegen op een perstrip. Tijd om herinneringen boven te halen!

© Catherine Kosters

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Toeval is een gek beestje. In 2014 mocht ik als beginnend moderedactrice op perstrip naar het mooie Verona, de stad van Romeo & Julia, risotto & prosecco! Vergezelden mij richting Noord-Italië: twee collega-journalistes en een pr-griet met elk een andere haarkleur. Zoals dat gaat in landen waar K3 nooit doorgebroken is, werden we algauw de Spice Girls genoemd. De rest van de reis spraken we elkaar uiteraard aan als Baby, Scary, Sporty en Ginger Spice – ik, dus.

Bij gebrek aan een vijfde bandlid namen we een Parisienne onder de arm die prompt in Posh transformeerde. Zelf had ik me een leven lang op de rol van Geri Halliwell voorbereid. Als mollige tiener kleurde ik mijn haren al koperrood en lipte me samen met schoolvriendinnen op Buffalo’s een weg naar de playbackshowfinale. Datzelfde jaar zou ik Ken vertolken in een opvoering van Aqua’s ‘Barbie Girl’, maar dat geheel terzijde.

Zoals dat gaat in landen waar K3 nooit doorgebroken is, werden we algauw de Spice Girls genoemd.

Zonovergoten dagen met mijn nieuwbakken besties deden de oude girlpowervlam heropflakkeren. In tegenstelling tot mijn rosse idool zwoer ik dit keer plechtig de groep nóóit te verlaten. Tot het tijd was om huiswaarts te keren. Friendship never ends, maar een perstrip helaas wel, dus namen we in Zaventem emotioneel afscheid. Viva Forever! In de jaren volgend op onze split bleef ik stiekem dromen van een reünie. Scary was intussen hoofdredactrice, Posh werd artdirector, Baby blogger en Sporty mama van twee. Mijn eigen carrière/leven had minder spectaculaire sprongen gemaakt, maar toch deed ik het lang niet slecht. Dat bleek toen ik opnieuw naar Verona mocht, dit keer op uitnodiging van een badmodemerk.

En wie liep ik tegen het lijf op de luchthaven? Baby én Scary Spice! Sporty zat thuis bij haar Spice Babies en Posh in Parijs, maar de harde kern was herenigd. Tijdens onze vlucht haalden we herinneringen op en maakten we ons klaar voor een comeback. Aan de arena van Verona namen we een promoshot om naar onze afvallige zusters te sturen. Dan riep Baby: ‘Laten we onze oude groepsfoto opsnorren!’

Een eeuwigheid terugscrollen op Instagram en een zere duim later stonden we oog in oog met het verleden. De moed zakte ons collectief in de plateauschoenen. ‘Toen had ik nog amper cellulite’, zuchtte Baby. Waarop Scary: ‘Ik woog vier kilo minder.’ Ook Ginger spotte een oude podiumoutfit die dezer dagen niet meer past. Oeps. Gelukkig hielpen we elkaar erdoorheen. ‘Je haar is nu mooier!’ ‘Wat boeien die extra kilo’s?’ ‘Eens een babe, altijd een babe!’ Ook dát is girlpower.

Deze column verscheen in Flair op 24 april 2018.

Meer columns van Catherine:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.