Home Columns COLUMN: ‘Er zit een gat in mijn cultuur, en in die van...

COLUMN: ‘Er zit een gat in mijn cultuur, en in die van jullie wellicht ook’

'De schuld aan corona geven zou te makkelijk zijn. Natuurlijk is het virus de grootste spelbreker, maar er is meer aan de hand.'

Redactrice Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Cultuurtekort

Er zit een gat in mijn cultuur, en in die van jullie wellicht ook. Het hele land lijdt aan een acuut en tegelijk chronisch tekort. De schuld aan corona geven zou te makkelijk zijn. Natuurlijk is het virus de grootste spelbreker, maar er is meer aan de hand. In november bedekten we onze profielfoto’s al met een geel vlak nadat er besparingen van 60 procent werden aangekondigd, nu kaarten we met een oranje kruis over onze mond de oorverdovende stilte van de regering aan. In de strijd om versoepelingen en steunmaatregelen trekt onze – nochtans wereldvermaarde – evenementensector telkens aan het kortste eind. Dat noopte acht toeleveringsbedrijven ertoe om samen de actie Sound of Silence te lanceren. De noodkreet werd op social media versterkt door beroemde en minder beroemde Belgen. Charlotte de Witte, Belle Perez, Natalia, Kate Ryan, Patje Krimson… De lijst deelnemers leest als de line-up voor een bizarre 11 juli-viering uit de tijd waarin feesten nog gewoon konden doorgaan. Het lijkt een eeuwigheid geleden.

Wil je verder lezen?
Meld je dan aan of maak hieronder gratis een profiel aan. Zo krijg je toegang tot al onze verhalen. Veel leesplezier!
Maak een gratis profiel aan in nog geen minuut
& lees alle artikels van Flair!