Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Kom niet voor een verrassing te staan op je eerste afspraak.

11 dingen die je moet weten voor je je vajayjay laat waxen

We moeten eerlijk zijn: een lichaamsdeel laten waxen is geen pretje. En zeker niet wanneer het een gevoelig lichaamsdeel is, zoals je bikinilijn en schaamstreek. Overweeg je om het daarbeneden professioneel onder handen te laten nemen maar ben je nog een wax virgin? Deze 11 dingen moet je weten voor je naar je afspraak gaat.

Laat het gras maar groeien.

De haartjes kunnen enkel opgepikt worden door de wax als ze lang genoeg zijn. Scheren is dus het laatste wat je wil doen voor je je gaat laten waxen. Hoe langer de haartjes, hoe beter. Laat de natuur dus z’n gang gaan, zowel voor je eerste afspraak als tussen twee waxbeurten in.

Met de billen bloot.

Bereid je erop voor dat je tijdens de behandeling naakt zal zijn daarbeneden. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer je maar een stukje van je bikinilijn laat waxen, mag je misschien je slip aanhouden. Maar reken er niet op, want de meeste specialisten zullen je vragen om je broekje uit te doen omdat dat nu eenmaal makkelijker werkt.

Oefen de vlinderhouding.

De schoonheidsspecialiste zal je waarschijnlijk vragen om in de vlinderhouding te gaan zitten. Dat wil zeggen: met je voetzolen tegen elkaar en je knieën naar buiten geplooid. Niet de meest flatterende houding voor jou, maar wel de beste om overal bij te kunnen. Om te voorkomen dat je je er op het moment zelf ongemakkelijk bij voelt, kan je de houding op voorhand al eens oefenen.

Niet van de poes.

Het heeft geen zin om er doekjes om te winden, je intieme delen laten waxen doet geen deugd. Het kan best zijn dat jij er beter mee om kan dan je vriendin – die misschien een lagere pijngrens heeft. Maar het kan geen kwaad om je voor te bereiden op het ergste. Diep in en uitademen tijdens het waxen, is de boodschap. Om je af te leiden doet de schoonheidsspecialiste wellicht een babbeltje met je tijdens de behandeling.

All the way?

Je hoeft niet raar op te kijken als je tijdens de behandeling wordt gevraagd of je ‘achteraan’ ook wil laten doen. Alle schroom opzij: lichaamshaar hebben we op veel plaatsen en onze bilnaad is daar één van. Veel vrouwen laten dus en passant ook de regio tussen de billen waxen. Je zal je heel even in een nog oncomfortabelere bocht moeten wringen, maar het is zo gebeurd en je zal blij zijn dat je er vanaf bent. Bekijk ook voor je afspraak welke vormen en stijlen er zijn, zodat je niet last minute moet beslissen of je nu voor die Brazilian gaat of niet.

Finishing touch.

Soms blijven er na het waxen nog een aantal haartjes staan. Die zal de schoonheidsspecialiste nadien één voor één moeten verwijderen. Wees dus niet verwonderd als ze na het waxen een pincet bovenhaalt. Het ergste deel is gelukkig al achter de rug, dit kan je zonder probleem aan.

Tijd van de maand.

Het lijkt misschien logisch, maar je plant je waxbeurt beter niet rond de tijd wanneer je menstrueert. Niet alleen zou jij je er ongemakkelijk door voelen, je huid in de intieme zone is gedurende die tijd ook extra gevoelig. Better safe than sorry, dus

Hou het proper.

Het lijkt misschien ook vanzelfsprekend, maar je neemt best een douche op de dag van de ontharing. Niet alleen omdat het hygiënisch is, maar ook omdat jij je er beter door in je vel zal voelen. Moet je van kantoor rechtstreeks naar je afspraak bij het schoonheidsinstituut, neem dan intieme doekjes mee om je in het toilet nog snel even op te frissen.

Gepluimd kippetje.

Net na het ontharen zal je eruit zien als... we kunnen het niet beter verwoorden: een gepluimde kip. Verwacht je dus niet meteen aan een mooi, glad resultaat. Bijna niemand gaat van een waxbeurt naar huis zonder roodheid of rode puntjes. Vermijd daarom de eerstvolgende dag strak ondergoed en synthetische stofjes, maar kies voor comfortabel katoenen ondergoed. Neem liefst ook geen heet bad op de dag van de ontharing. En geen zorgen, de volgende dag zal alles er al heel wat gezonder uitzien.

SOS gevoelige huid.

Heb je last van een erg gevoelige huid of huidaandoeningen als psoriasis of eczeem, dan kan dat zich ook uiten in de schaamstreek. Wees waakzaam, want misschien is jouw tere velletje niet opgewassen tegen een intense waxbeurt. Informeer even bij je dermatoloog of ga op voorhand langs bij de schoonheidsspecialist om je mogelijkheden te bespreken.

Verkoeling achteraf.

Je huid kan na de behandeling wat geïrriteerd zijn en warm aanvoelen. Er bestaan tal van kalmerende crèmes die je nadien kan smeren, om het ongemak te verlichten. Vraag even na in het schoonheidsinstituut wat je mag gebruiken, misschien geven ze je zelfs een staaltje mee naar huis.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '