Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Ben je die 'Mama! Ma-maaa!' tijdens een gesprek beu? Dan is dit het proberen waard.

Met dit simpele trucje leer je je kind je niet te onderbreken

Je bent druk in gesprek met een vriendin, wanneer je ‘Mama! Mamaaa! MA-MAAA!’ hoort. Je kleuter wil een koekje, heeft een vraag of wil je iets tonen en dat kan blijkbaar niet wachten tot na jouw verhaal. Herkenbaar? Een Australische blogster deed alle mama’s ter wereld daarvoor een simpele maar efficiënte oplossing cadeau.


 

Om te vermijden dat je je kind meerdere keren per dag een ‘Wacht!’ of ‘Mama praat!’ moet toesnauwen, is er het trucje van de hand op de pols. Dat schreef de Australische Kate op haar blog An Everyday Story. Sinds haar post zijn heel wat moeders over heel de wereld overtuigd gebruikers van de techniek. Kates verhaal gaat als volgt:

‘Ik was aan het praten met een vriendin toen haar zoon (toen 3 jaar) aan kwam lopen om haar iets te zeggen. In plaats van ons te onderbreken, legde hij gewoon zijn hand op haar pols en wachtte hij. M’n vriendin legde haar hand op de zijne om hem te laten weten dat ze het had begrepen, en praatte ondertussen verder met mij. Zodra ze had gezegd wat ze wilde zeggen, draaide ze zich naar haar zoon en gaf ze hem al haar aandacht. Ik was onder de indruk. Het was simpel, en zo lief. Respectvol tegenover het kind en tegenover de volwassen gesprekspartner. Mijn man en ik hebben de techniek onmiddellijk ook toegepast. We legden aan Jack en Sarah uit dat als ze ons iets willen zeggen wanneer we in gesprek zijn, ze gewoon hun hand op onze pols moeten leggen en wachten. Het heeft wat oefening gevraagd, maar ik kan met blijdschap zeggen dat het onderbreken ondertussen zo goed als gestopt is!’

In het belang van ongestoorde koffiekletsjes: ga en verspreid dit trucje!

Meer voor mama’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '