Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Vakantie in het vooruitzicht? Dit zijn de veiligste landen om in 2020 op reis te gaan

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De bestemming van je volgende vakantie bepalen, is en blijft een moeilijke strijd. Je wil graag iets budgetvriendelijk, wat avontuur en uiteraard genieten van enkele lokale producten. Maar naast al die vereisten speelt ook de veiligheid op je vakantiebestemming meer en meer een belangrijke rol. Om je in die zoektocht een beetje te helpen, maakt International SOS de 10 veiligste landen bekend.


Het is al voor de elfde keer dat International SOS, ’s werelds grootste veiligheidsbedrijf, de Travel Risk Map samenstelt. Die interactieve map toont je precies in welke landen je de meeste en minste veiligheids-, gezondheids- en verkeersrisico’s loopt. Een handige tool dus als je je volgende vakantie aan het plannen bent en liever niet geconfronteerd wordt met natuurrampen of politieke conflicten.

Op de map kan je eenvoudig je bestemming ingeven en krijg je vervolgens voor de verschillende risico’s een kleurentabel te zien. En die spreekt helemaal voor zich: groen betekent dat er een laag risico is terwijl rood dan weer op gevaarte wijst. Landen als Libië, Afghanistan en een deel van Oekraïne scoren het slechts qua veiligheid, mede door de onrust die er heerst. Wil je elk gezondheidsrisico vermijden? Dan plan je beter geen vakantie naar landen als Jemen, Somalië of Venezuela. De landen die dan weer het best scoren? Die bevinden zich voornamelijk dichtbij huis, wat een vakantie daarheen meteen nog een stuk verleidelijker maakt. De ultieme top 10? Die ontdek je meteen hieronder, inclusief jaloersmakende beelden.

1. Ijsland

2. Noorwegen

3. Finland

4. Denemarken


https://www.instagram.com/p/B5NF5uWhO4O/?utm_source=ig_web_copy_link

5. Zwitserland

6. Luxemburg

7. Slovenië

8. Andorra

9. Spitsbergen

10. Groenland

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '