https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Redactrice Sandie ging al voor 450 euro (vlucht en verblijf) naar The Big Apple.

6 tips om goedkoop op reis te gaan naar New York

Droom jij van een vakantie naar New York, maar is jouw portemonnee niet echt gemaakt voor the big city life? Dan hoef jij deze bestemming heus niet van je bucket list te halen, want er zijn een heleboel manieren om toch goedkoop een tripje naar The Big Apple te boeken.

1. Boek je tickets op voorhand


Een tip die we ondertussen al vaker gehoord hebben, maar het is een van de belangrijkste. Sowieso voor al je vliegreizen, maar zeker voor New York. Begin op tijd met kijken en dan hebben we het niet over drie maanden op voorhand. Zelf heb ik mijn tickets zo’n tien maanden voor onze uiteindelijke vertrekdatum geboekt en zo heb ik er dan ook maar 300 euro voor betaald.

2. Kies voor een Airbnb


Op hotel gaan en elke ochtend aanschuiven aan het ontbijtbuffet is verleidelijk, maar ook een stuk duurder. Kies daarom voor een Airbnb. Een pak goedkoper en ook hier vind je vaak een appartement als je liever wat privacy hebt en niet in een kamer wil slapen terwijl de eigenaar van de woning aanwezig is. Door op deze manier te boeken, heb ik voor vier nachten maar 120 euro moeten betalen.

3. Ga naar de supermarkt


Als je eenmaal je tickets geboekt hebt, moet je natuurlijk nog een budget voor ter plaatse voorzien. Eten en drinken in New York is niet heel goedkoop omdat er op restaurant vaak nog belastingen worden aangerekend en je ook nog eens een verplichte fooi moet geven.

Je kan deze kosten dan ook drukken door bijvoorbeeld je ontbijt in de supermarkt te kopen. Op vakantie hebben we meestal minder zin om zelf te koken, maar meer dan wat yoghurt, eitjes en wat cornflakes hebben we ’s ochtends vaak niet nodig. Zo bespaar je meteen ook een pak tijd en kan je meer bezienswaardigheden bezoeken.

Ook op vlak van lunch kan je het goedkoop houden zonder dat je je vakantiegevoel verliest. Wat dacht je van een hotdog van zo’n typisch kraampje dat je steeds in alle films ziet? Nog een optie is om naar een marktje te gaan en hier een slaatje of een broodje te kopen. Eet dit vervolgens bijvoorbeeld op in Central Park. Minstens even gezellig dan op restaurant!

4. Geef je niet over aan je impulsen


Als je een hele dag onderweg bent, slaat je hongergevoel plots onverwacht toe. Stap dan ook niet het eerste beste restaurant binnen, maar ga op zoek naar een leuk adresje in de buurt. New York is zo groot dat je op elke hoek wel iets kan vinden. Beter even wachten dan overdreven veel geld betalen voor een hamburger die niet zo lekker is en dit gewoon omdat je honger hebt. Take it from somebody who has been there.

5. Beslis op voorhand welke activiteiten je gaat doen


Op voorhand al tickets voor bepaalde bezienswaardigheden boeken is niet meteen goedkoper, maar het helpt om de kosten een beetje te verspreiden. Zo hoef je terwijl je in New York bent een minder grotere brok geld op te hoesten. Daarnaast is het ook een goede manier om wachtrijen te vermijden.

6. Stippel je route goed uit


Maak op voorhand een planning van wat je wanneer wil doen en kijk welke bezienswaardigheden bij elkaar in de buurt liggen. De metro in New York is er niet duur, maar op deze manier hoef je enkel heen en terug te reizen met het openbaar vervoer. De rest kan je makkelijk te voet doen en zo heb je ook meer van de stad gezien. Even geen zin meer in de metro? Bestel dan een Uber in plaats van een yellow cab. Betrouwbaar, veilig en goedkoper dan een taxi.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content