Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De perfecte inspiratie voor jouw volgende wintervakantie!

Ga jij op skivakantie? Dit is het beste skioord ter wereld

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

Ben jij een fervent wintersporter? Dan vind je het skigebied waar je deze kerstvakantie naartoe trekt hoogstwaarschijnlijk belangrijker dan wat er op het kerstmenu prijkt. Hoewel die keuze niet eenvoudig is, maakt dit nieuwtje het er misschien toch een tikkeltje eenvoudiger op. De award voor het beste skioord ter wereld is namelijk zonet weer uitgereikt, en dat bevindt zich in het wondermooie Frankrijk!


Meer dan 1,8 miljoen skifanaten uit 85 verschillende landen brachten hun stem uit in de verkiezing van het beste skioord van dit jaar. En het is het hoogste skigebied van Europa dat die prijs wist weg te kapen. Jawel, Val Thorens – of kortweg ‘Val Tho’ voor de kenners – heeft volgens de organisatie World Ski Awards alles wat een skibestemming moet hebben. Het Franse skigebied sleept de titel al voor de vijfde keer in de wacht, en dat voor het prestigieuze Kitzbühel in Oostenrijk en het Lake Louise Ski Resort in Canada.

Adembenemend panorama


Val Thorens haalt dan ook elk jaar alles uit de kast om z’n skigebied nog aantrekkelijker te maken dan dat van de concurrenten. Nieuw dit jaar is bijvoorbeeld de zipline, waarbij je 65 meter boven de pistes hangt en aan een snelheid van zo’n 75 km per uur voorbij zoeft. Iets voor de waaghalzen onder ons dus, maar het panorama onderweg is adembenemend. Het skigebied is bovendien al een tijdje uitgerust met een gratis wifinetwerk, waardoor jij die prachtige foto’s meteen op Instagram kan gooien. Het overwegen waard voor de volgende wintervakantie?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '