Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Lauren Smith via Instagram @hikingferret

MUST FOLLOW: dit schattige fretje reist de hele wereld rond (en wij willen ‘m nu adopteren)

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Wij hebben een nieuwe beste (virtuele) harige vriend ontdekt: Oliver the Hiking Ferret. De kleine überschattige fret reist samen met zijn baasje de hele wereld rond en wist onze harten meteen te veroveren met zijn fotogenieke snoetje en prachtige witte pels. En we zijn heus niet alleen, want Oliver heeft intussen meer dan 6.000 volgers!


Het beestje en zijn baasje Lauren komen uit het Amerikaanse Denver en halen samen alles uit het leven. Hoewel een fret gemiddeld zo’n 18 uur per dag slaapt, gaat Oliver geen enkel avontuur uit de weg. Integendeel, het beestje heeft energie op overschot en daarom zocht Lauren naar een toffe manier om die energie te doseren: samen rondreizen. ‘Als je met een hond kan wandelen, waarom dan ook niet met een fret? Ik liet hem eerst rustig wennen aan het harnas en ontdekte al snel dat hij het geweldig vond om uitgelaten te worden’, vertelt ze in People.

Maar zelfs met die korte wandelingen nam Oliver geen genoegen. Daarom nam Lauren hem mee naar het park, bos en uiteindelijk ook naar het buitenland. Het beestje is intussen vier jaar oud en heeft al meer van zijn bucketlist geschrapt dan wij ooit zullen kunnen doen. Denk maar aan: kamperen nabij de Antelope Canyon, kajakken in het Dillon Reservoir en in het zand spelen in New Mexico.

Slapen in de hangmat


‘Hij houdt ervan om aan verschillende planten en bloemen te ruiken en doet niets liever dan met zijn kopje tegen hoog gras wrijven’, vertelt zijn baasje. ‘Tijdens onze kajaktochten leg ik hem altijd op een zacht dekentje zodat hij tijdens het varen eventjes kan uitrusten. Meestal loopt Oliver aan de leiband, maar wanneer de wandeltochten net iets te lang worden of het buiten te heet is, draag ik hem in mijn armen, zodat hij niet oververmoeid raakt.’

Oliver is nu volledig volgroeid en een echte avonturier geworden. Hij vindt het zalig om te slapen in zijn gepersonaliseerde hangmat en tentje en geniet ervan om tijdens de lange autoritten naar buiten te staren. ‘Oliver is tijdens onze avonturen een echte vrouwenmagneet. Heel wat andere toeristen worden instant verliefd op hem, omdat het nogal uniek is dat een fret zo avontuurlijk en enthousiast is. Hij ziet er ook gewoon uit om op te eten’, vertelt Lauren. En dat kunnen wij alleen maar beamen!

Je kan alle avonturen van Oliver volgen op zijn Instagramaccount @hikingferret. Zijn baasje hoopt zo dat ze kan aantonen dat ook fretjes hele avontuurlijke beestjes zijn. De twee hebben trouwens nog grootse plannen voor deze zomer, want dan reizen ze naar Utah en South Dakota om er samen te leren suppen!

Nog meer vierpotige avonturiers om te volgen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '