Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

De brug bengelt boven de Semois en schotelt je een fantastisch uitzicht voor.

MUST VISIT: la passerelle de l’Epine, een verborgen hangbrug in de Ardennen

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Geen beter moment dan de herfstvakantie om een frisse neus te halen! Een korte retraite naar het bos of de kust om even onze gedachten te verzetten kan momenteel wonderen doen. En neen, je waant je hier niet op Ibiza of in de bossen van Canada, maar ons land heeft toch nog een aantal geheimpjes voor jou die wij nu maar wat graag met jou delen. Next in line: la passerelle de l’Epine, een hangbrug in hartje Ardennen.


Vorige week werden de veiligheidsmaatregelen opnieuw aangescherpt, en als er een ding is wat wij goed onthouden hebben, dan is het wel dat we nog steeds mogen wandelen in heel het land. Een excuus om in je luie zetel te blijven liggen, heb je dus niet en al helemaal niet als je la passerelle de l’Epine nog niet van je bucketlist hebt afgevinkt. De romantische hangbrug ligt verborgen in de groene bossen van Bouillon en doet je heel even geloven dat je in een sprookjeswereld vertoeft.

Geierlay-vibes


De voetgangersbrug is maar liefst 55 meter lang en bengelt boven de Semois. Ze verbindt de wandelingen van Botassart en Corbion en geeft ons Geierlay-vibes. ‘Mooi, gaaf en volkomen exotisch’, schrijft avonturier Maxime op zijn blog Trekking et Voyage. En als we de foto’s mogen geloven, kunnen we hem geen ongelijk geven. Wat een pareltje!

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Maxime ╳ ???????? ?? ?????? (@trekkingetvoyage) on


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

En het beste nieuws moet nog komen, want je kan in Bouillon verschillende wandelingen volgen die je meenemen langs de very Instagramable brug. Onze favoriete wandeling start op de parking van het prachtige uitkijkpunt Tombeau du Giant in Botassart en laat je verdwalen in de sprookjesbossen van ons kleine Belgenlandje. We moeten je er wel bijvertellen dat het een pittige wandeling is, want je moet niet alleen 8 kilometer wandelen, maar ook nog eens een kleine 16 kilometer met de packraft varen. Iets te vermoeiend? Je kan je auto relatief dicht bij de brug parkeren en in de buurt van la passerelle de l’Epine gewoon zelf een wandeling uitstippelen.

Tip: vertrek ’s ochtends lekker vroeg voor een ‘Frozen’-achtig effect.

 

View this post on Instagram


 

A post shared by Maxime ╳ ???????? ?? ?????? (@trekkingetvoyage) on


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '