Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

GOALS: dit koppel doorkruist heel Europa in een omgebouwde camionette

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Als je ons als kind vroeg wat we later wilden worden, was het antwoord snel gegeven: een prinses. Niet veel later werd dat ‘een carrièrevrouw’ en nu zouden we het liefst van al ‘globetrotter’ antwoorden, en al zeker nadat we ontdekten dat dat ook écht kan. Dat bewijzen Lucy en Ben, een verliefd koppel dat met hun omgebouwde camionette al 25 Europese landen doorkruiste.


Wie afgelopen zomer een nachtje in onze coole Flaircaravan verbleef, kon al even van het echte van life proeven. Eenmaal je die kriebel te pakken hebt, laat hij je nooit meer los en dat is ook wat er gebeurde met het koppel Lucy en Ben. De twee vielen niet alleen als een blok voor elkaar, maar ook voor het kampeerleven. Daarom besloten ze om een oude bestelbus op de kop te tikken en die helemaal om te bouwen tot hun droomcamper.

Hun avontuur begon nadat ze beiden hun diploma op zak hadden. Lucy en Ben zochten, in tegenstelling tot hun leeftijdsgenoten, niet naar werk, maar wel naar een camionette waarmee ze de wereld wilden rondreizen. Ze stootten op een verroeste bestelbus die met verschillende kleuren verf besmeurd was en betaalden 1.200 euro voor het busje waar ze op slag verliefd op werden.

Hoewel het koppel krap bij kas zat, duurde het amper 10 maanden om de camionette om te toveren tot een knus huisje op wielen. Ze gebruikten gerecycleerde materialen om geld te besparen en er een uniek stekje van te maken. ‘Dat was helemaal niet eenvoudig. Wij waren echt geen handige harry’s, dus het opknappen van ons huisje is voor ons ook een leerproces geweest’, vertelde het koppel tijdens een interview met Lonely Planet. ‘De meeste spulletjes zijn tweedehands en hebben we voor een appel en een ei kunnen kopen.’

Lucy en Ben hebben intussen al 25 Europese landen doorkruist en zijn momenteel voor de derde keer bezig aan een zeven maanden lange rondreis door Europa. ‘We hebben door heel Europa gereisd om nieuwe mensen te ontmoeten en mooie verhalen vast te leggen. We reizen maximaal en leven minimaal en brengen in elk land gemiddeld zo’n vijf weken door om de inwoners, cultuur én keuken van elk land te leren kennen en appreciëren’, aldus het koppel.

‘Laat je daarom ook niet tegenhouden en vertrek als je daar nood aan hebt’, vertelde Lucy. ‘Stel niet langer uit en volg je hart. We hebben een roestig blikje gekocht met een enorm gat in het dak en waterlekken in elke hoek, maar het is ons toch gelukt om het aan het draaien te krijgen. Als je voor de volle 100% voor iets wil gaan, komt alles vroeg of laat wel op zijn pootjes terecht.’ Wel, wij weten wat ons nu te doen staat: een oude bus opknappen!

Hun avonturen kan je volgens op het Instagramaccount @fromrusttoroadtrip.

Meer avontuur: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '