Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Benieuwd of er een Belgische plaats tussen zit...

Dit zijn de meest en de minst stressy steden ter wereld

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Zipjet onderzocht op welke plaatsen in de wereld je het meest stressvrije bestaan leidt en welke steden je beter mijdt als je geen stresskip wil worden.


Zipjet bekeek welke factoren ons de meeste stress bezorgen, zoals werkloosheid, schulden, verkeer, openbaar vervoer, vervuiling, aantal uren zon enzovoort. Omgekeerd onderzochten ze ook welke zaken ons net gelukkig maken, zoals gendergelijkheid, groene ruimtes, veiligheid enzovoort.

Stress


Ze vergeleken deze zaken in meer dan 500 plaatsen over de hele wereld en kwamen zo aan hun top 10 van meest stressy steden. Als je nog vlug een citytripje wil boeken of je bent het regenweer in België grondig beu, zijn deze steden misschien niet onmiddellijk the place to be om volledig tot rust te komen.

1. Bagdad, Irak

2. Kabul, Afghanistan

3. Lagos, Nigeria

4. Dakar, Senegal

5. Caïro, Egypte

6. Teheran, Iran

7. Dhaka, Bangladesh

8. Karachi, Pakistan

9. New Delhi, India

10. Manilla, Filipijnen


Chill


Na het slechte nieuws komt natuurlijk het goede nieuws. In welke steden bijten ze nooit op hun nagels en hebben ze nergens stressballen in de winkelrekken liggen omdat het fenomeen stress zo goed als onbekend is bij de inwoners? Hier is de top 10 van de meest chillywilly steden:

1. Stuttgart, Duitsland

2. Luxemburg, Luxemburg

3. Hannover, Duitsland

4. Bern, Zwitserland

5. München, Duitsland

6. Bordeaux, Frankrijk

7. Edinburgh, Schotland

8. Sydney, Australië

9. Hamburg, Duitsland

10. Graz, Oostenrijk


Duitsland


Wat opvalt, is dat Duitsland maar liefst vier keer voorkomt in het lijstje. Een Belgische stad zien we nergens opduiken. Niet in de meest relaxte steden, maar gelukkig ook niet in de stressy plaatsen. Een beetje gezonde stress kan geen kwaad zeker? En anders verhuizen we naar Deutschland, jawohl!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '