Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Caleb George via Unsplash

'De weg vragen aan locals is zeker niet verkeerd. Misschien tippen ze je wel een cool museum of een splinternieuwe cocktailbar.'

7 dingen om te doen wanneer je in je eentje een nieuwe stad wil ontdekken

Alleen reizen zielig? Hoegenaamd niet! Alleen best wel spannend natuurlijk. Geen flauw benul hoe eraan te beginnen? Wij bedachten 7 leuke dingen om te doen wanneer je in je eentje op citytrip bent en een nieuwe stad wil ontdekken.

Ga op restaurant


Van koffiebars tot pizzarestaurants: elke stad heeft zo z’n hotspots. En aangezien foodtoerisme een van dé reistrends van 2019 is, is het uittesten van de beste sushi/koffie/donuts/taco’s al een bucketlist op zichzelf waard.

Probeer tijdens het eten van je telefoon te blijven, en lees in de plaats een krant, boek of magazine. Of nog beter: zet je bij het raam en laat je entertainen door de mensen die passeren. Pret gegarandeerd!

.

Neem de metro


Als je enkele dagen in een stad vertoeft, moet je vroeg of laat het openbaar vervoer nemen. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook energie. Win-win!

Verdwalen, is part of the game. Wie weet op welke unieke plekken je terechtkomt? Ook de weg vragen aan locals is zeker niet verkeerd. Misschien tippen ze je wel een cool museum of een splinternieuwe cocktailbar die nog niet in je reisgids terug te vinden is. Just go with it. 

.

Bezoek een lokale markt


Van biologische olijfolie tot handgemaakte zeep: wedden dat je met souvenirs vanop de lokale markt zal scoren bij familie en vrienden?

Intussen kijk je je ogen uit (die bloemen!) en proef je er van de meest verse lekkernijen zoals smoothies, zeevruchten en tapenades. Of het nu voor het thuisfront is of voor jezelf: met lege handen naar huis keren, is géén optie.

.

Rijd naar een strand of park


Met de taxi, fiets, Vespa of tuktuk: hoe je geraakt, doet er niet toe. Belangrijk is dat je even de drukte van de stad achter je laat om helemaal tot rust te kunnen komen in de natuur.

Huur een surfplank of plan een namiddagje hiken in het bos. Wedden dat je je herboren voelt eenmaal je terug op weg bent naar de stad?

.

Bezoek een dierentuin of museum


Een expositie van je favoriete fotograaf of een tentoonstelling over je geliefkoosde modelabel: in elke stad valt er op vlak van kunst en cultuur wel wat te beleven.

Niet zo’n cultuurliefhebber? Breng dan een bezoekje aan de plaatselijke dierentuin of het aquarium. Wedden dat ze er heel andere dieren hebben dan in de Olmense zoo?

.

Hang de toerist uit en ga op sightseeingtournee


Schrijf je in voor een sightseeingtournee en ontdek de meest cliché attracties voor toeristen zoals de Sagrada Familia in Barcelona of Bo-Kaap in Kaapstad.

Op een bus of een boot krijg je in sneltempo een eerste indruk van de stad. Bovendien ontmoet je misschien wel andere soloreizigers die op zoek zijn naar een compagnon om de stad mee te ontdekken.

.

[td_smart_list_end]

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '