Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

De spanningen lopen zowel binnen de koninklijke familie als erbuiten hoog op.

ZIEN: twijfels, tranen en opofferingen in de trailer van het derde seizoen van ‘The Crown’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

We hebben er twee jaar op moeten wachten, en hier is ie dan eindelijk: de trailer van het nieuwe seizoen van ‘The Crown’. De populaire Netflixserie gaat over het leven van de Engelse koningin Elizabeth. In dit derde seizoen worstelen de Queen en haar familie met het snel veranderende politieke klimaat in hun land.


Het Britse koningshuis spreekt altijd tot de verbeelding. De dramaserie ‘The Crown’ geeft ons een beetje een fictieve inkijk in het leven van de royals. De afgelopen twee seizoenen waren enorm succesvol op Netflix, en het derde seizoen komt er nu ook eindelijk aan. We hebben er twee jaar op moeten wachten, maar nu lanceert de streamingdienst de officiële trailer.

Verschuivingen bij de cast


We wisten al dat er heel wat verschuivingen waren bij de cast. Dat is logisch, want in elk seizoen van de serie gaat zo’n tien jaar voorbij. De acteurs en actrices moeten dus telkens wel wat verouderen of het geheel wordt compleet onrealistisch. Daarom zal Olivia Colman de fakkel – of beter gezegd de kroon – overnemen van Claire Foy om de hoofdrol van hare majesteit te vertolken.

Als we de trailer mogen geloven dan zullen er heel wat traantjes vloeien, worden er harde opofferingen gemaakt en twijfelt de koningin meer dan ooit aan haar positie en kunnen. Het politieke klimaat verandert namelijk in Groot-Brittannië in de jaren 70 en de spanningen lopen zowel binnen de koninklijke familie als erbuiten hoog op.

https://www.youtube.com/watch?v=vLXYfgpqb8A

 

Naast Olivia zien we ook Helena Bonham-Carter als prinses Margaret, Gillian Anderson als Margaret Thatcher, Tobias Menzes als prins Philip, Charles Dance als Lord Mountbatten, Josh O’Connor als prins Charles en Emerald Fennell als  Camilla opduiken. Van Prinses Diana is in dit derde seizoen blijkbaar nog geen sprake.

Je kan het nieuwe seizoen vanaf 17 november bekijken op Netflix. Het vierde seizoen zal trouwens niet opnieuw twee jaar op zich laten wachten, want het is nu al in productie. In totaal zullen er zes seizoenen verschijnen. Veel kijkplezier!

Nog meer Netflixpareltjes:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '