Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Netflix

In het derde seizoen leek het leven van de familie Gardner weer in zijn plooi te vallen.

ZIEN: Netflix lost trailer voor het vierde en helaas ook laatste seizoen van ‘Atypical’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Goed nieuws en slecht nieuws. Netflix dropte de trailer voor het vierde seizoen van ‘Atypical’, en dat belooft weer heerlijk emotioneel te worden. Het slechte nieuws? Er komt na dit seizoen geen vervolg meer op de ondergewaardeerde parel.


Opgelet: spoilers!

In het derde seizoen van ‘Atypical’ leek het leven van de familie Gardner weer langzaam maar zeker in zijn plooi te vallen. Casey en Izzie gaven eindelijk toe aan hun gevoelens en Casey zette daarom een punt achter haar relatie met Evan. Mama Elsa en papa Doug groeiden na het bedrog van Elsa weer dichter naar elkaar toe (lees: hoe cute was die kus in de laatste aflevering?) en ook Paige en Sam vonden elkaar terug. Die laatste nam in de seizoensfinale trouwens een verrassend besluit: hoewel hij autisme heeft, koos hij toch voor avontuur en onafhankelijkheid, want hij en Zahid worden roommates. Of dat wel zo’n strak plan is, krijgen we in het vierde seizoen te zien.

Emoties en pinguïns


En uit de trailer die Netflix online gooide, kunnen we afleiden dat het bij Sam toch niet helemaal op wieltjes loopt. We zien hem nieuwe vrienden maken, zoenen met Paige en zich openstellen voor de wereld, máár helemaal onafhankelijk zijn is toch niet zo evident voor hem, of dat denkt hij toch. Ook Casey heeft het net als haar broer moeilijk om in zichzelf te geloven. Ze durft niet uit de kast te komen bij papa Doug, maar Elsa en Izzie proberen haar zo goed mogelijk te ondersteunen, al heeft ze het ook daar moeilijk mee. Het belooft weer een emotioneel seizoen te worden mét – jawel! – pinguïns.

Netflix kondigde eerder al aan dat het vierde seizoen het laatste zal zijn. Jammer, want hoewel het eerste seizoen van de serie heel wat backlash kreeg omdat het volgens critici te weinig op Sams autisme focuste, ontving de streamingdienst voor seizoen twee en drie wel heel wat lof. Zo worden verschillende actuele thema’s aangekaart, taboes doorbroken en werkten ook mensen met autisme mee aan de reeks. Of we ook zo enthousiast over het vierde seizoen mogen zijn, zullen we pas op 9 juli weten, want dan verschijnt het op Netflix.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '