Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

Na de uitbraak van een virus worden hybriden geboren waar mensen jacht op maken.

TEASER: Netflixserie ‘Sweet Tooth’ is een hedendaags sprookje over een jongen die half mens en half hert is

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De nieuwe Netflixserie ‘Sweet Tooth’ vertelt het verhaal van Gus die half jongen en half hert is. Na tien jaar ondergedoken te leven in een bos gaat hij op zoek naar waar hij vandaan komt.


De Netflixserie ‘Sweet Tooth‘ is gebaseerd op een stripreeks uit 2009 van Jeff LemireRobert Downey Jr., die je kan kennen als ‘Iron Man’, is een van de producers. De reeks vertelt het verhaal van Gus of Sweet Tooth. Hij leeft in een wereld waar tien jaar geleden een soort virus, genaamd ‘The Great Crumble’, uitbrak. Plots werden hybriden, die deels mens en deel dier zijn, geboren. Heel wat mensen weten niet of die hybriden de oorzaak of het gevolg zijn van het virus en uit schrik jagen ze daarom op hen.

Vijanden en bondgenoten


Gus (Christian Convery) is daar eentje van, hij is namelijk half hert en half mens. Hij leefde al tien jaar ondergedoken in een bos wanneer hij de eenzaat Jepperd (Nonso Anozie, bekend van onder meer ‘Game of Thrones’) leert kennen. Samen beslissen ze op avontuur te gaan om te ontdekken waar Gus vandaan komt. Die tocht is niet zonder gevaar, want de wereld zit vol met vijanden. Gelukkig lopen ze ook enkele onverwachte bondgenoten tegen het lijf.

Door de teaser voelt ‘Sweet Tooth’ heel hard aan als een sprookje, maar dan in een modern jasje gegoten. We krijgen er een warm gevoel bij en weten nu al dat we tegelijkertijd op het puntje van onze stoel zullen zitten.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

‘Sweet Tooth’ telt acht afleveringen en kan je vanaf 4 juni exclusief op de streamingdienst bekijken.


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '