https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Neon

Kristen Stewart kruipt in de huid van de iconische Britse royal.

TEASER: in ‘Spencer’ zie je hoe Diana worstelt met haar rol als prinses en haar huwelijk

Herlinde Matthys

‘Spencer’ brengt het verhaal van wijlen prinses Diana, de beroemde mama van prins William en prins Harry, in beeld. Kristen Stewart (31) kruipt in de huid van de iconische vrouw. De opnames gingen begin dit jaar van start en we krijgen nu al een teaser voorgeschoteld. We kunnen je alvast verklappen dat deze zeker niet teleurstelt!


Er is al veel gezegd en geschreven over prinses Diana, sowieso de meest populaire Britse royal aller tijden. Binnenkort kan je de film ‘Spencer‘ zien die focust op de existentiële crisis waar Lady Di doorging. ‘Ze wil geen koningin zijn’, vertelde regisseur Pablo Larraín in Deadline. ‘Ze realiseert zich dat ze de vrouw wil zijn die ze was voor ze Charles leerde kennen. Het gaat over jezelf terugvinden en je eigen weg volgen. Daarom heet de film “Spencer”, haar oorspronkelijke achternaam voor ze in het huwelijksbootje stapte.’

De film speelt zich af tijdens de kerstperiode op Sandringham Estate, een buitenverblijf van koningin Elizabeth. Het huwelijk van prinses Diana en prins Charles loopt al een tijdje spaak. Geruchten over affaires en een scheiding doen de ronde, maar dit alles wordt onder de mat geveegd door de kerstfestiviteiten. ‘Spencer’ toont je wat er gebeurde tijdens die noodlottige dagen.

Twee druppels water


Kristen Stewart kruipt in de huid van Lady Di. Ze werd bekend door haar rol als Bella in de ‘Twilight’-saga, al zijn sommigen niet echt fan van de actrice onder meer omdat haar gezichtsuitdrukking volgens hen nooit verandert. Iets wat in ‘Spencer’ in haar voordeel kan spelen, want regisseur Pablo Larraín zocht een mysterieus persoon om deze rol geloofwaardig te kunnen neerzetten. Qua looks zit de casting er alleszins boenk op, want we vingen eerder al een glimp op van Kristen als Diana en we moesten eerlijk gezegd twee keer kijken. De twee vrouwen lijken als twee druppels water op elkaar!

De opnames van ‘Spencer’ gingen begin dit jaar, meer bepaald eind januari, van start in Duitsland. Een dik half jaar later krijgen we de teaser voorgeschoteld en deze stelt niet teleur. Je ziet hoe Diana worstelt met haar rol als prinses en haar huwelijk met Charles.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

 

Belgisch kantje


Leuk weetje: er zit een Belgisch kantje aan de film. Het populaire koor Scala onder leiding van de Kolacny broers zong namelijk een van de liedjes in die in ‘Spencer’ te horen is. Het gaat om ‘Perfect Day’ van Lou Reed en je hoort het ook al op de achtergrond in de teaser.

‘Spencer’ speelt vanaf 5 november in de bioscoopzalen. Het is nog even afwachten of dat ook de exacte releasedatum is voor ons Belgenlandje. Volgend jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat prinses Diana overleed, maar haar verhaal blijft over de tongen gaan en haar herinnering wordt levend gehouden door films als deze.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content