Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Redactrice Eline bekeek 'Ocean's 8', de vierde film in de 'Ocean's'-reeks met onder andere Sandra Bullock en Rihanna.

REVIEW: ‘De leading ladies in ““Ocean’s 8”” maken de afwezigheid van sexy slechteriken Brad Pitt en George Clooney meer dan goed’

Danny Ocean is dood, leve Debbie Ocean en haar zeven misdadige madammen. ‘Ocean’s 8′ is de film waarvoor je deze zomer een avondje cinema moet inplannen als je houdt van ferme vrouwen, perfect uitgedachte plannetjes en een flinke portie fashion. Of als je wil zien hoe popprinses Rihanna het er als actrice vanaf brengt.


 

‘Ocean’s 8′ is de vierde film in de reeks over Ocean en zijn sympathieke bende criminelen die elk hun specifieke kennis en kunde inzetten om geniaal uitgedachte diefstallen te plegen. Het grote verschil met de vorige drie delen is dat Danny Ocean het loodje legde en het zijn al even snode zus Debbie Ocean (Sandra Bullock) is die in deze vierde film zijn nalatenschap voortzet. Dat betekent dat sexy slechteriken Brad Pitt, George Clooney en Matt Damon niet van de partij zijn – de cameo van die laatste werd geschrapt na controversiële uitspraken over de zaak Weinstein – maar laat dat je niet ontmoedigen. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Rihanna en de rest van de bende maken hun afwezigheid meer dan goed.

Debbie Ocean en haar erg diverse bende, gespeeld door een perfect gecaste mengeling van gevestigd en nieuwer talent, willen een diamanten ketting stelen op het Met Gala, hét mode-evenement van het jaar. Mocht je ’t je afvragen: jawel, Vogue-baas en grote organisatrice van het event Anna Wintour maakt inderdaad haar opwachting in de film. Net zoals Kim Kardashian, Kylie en Kendall Jenner, Serena Williams, Katie Holmes, Olivia Munn en Maria Sharapova trouwens. Het draaien van deze star-studded prent was geen goedkoop grapje, dat mag duidelijk zijn.

Spanning en suspense worden in deze film voor een deel vervangen door humor, waardoor de film lichter aanvoelt dan zijn voorgangers.


Maar meer dan rond mode, draait ‘Ocean’s 8′ rond het perfect waterdichte misdaadplan dat Debbie Ocean tijdens haar vele jaren achter tralies uiteenzette en enkel met vrouwelijke hulp wil verwezenlijken. Want ‘een man valt op en een vrouw wordt genegeerd, en voor een keer willen we worden genegeerd’, aldus the boss lady. Dat een verhaal van een magistraal georkestreerde diefstal door een bende sympatico’s blijft fascineren, bewijst het recente succes van Netflixreeks ‘La casa de papel’. ‘Ocean’s 8′ slaagt er net als de Spaanse serie in je aan het – in dit geval grote – scherm te kluisteren, al is het maar omdat je de aandacht erbij moet houden om elke stap van Oceans masterplan te volgen. The criminal life is not a simple life, quoi.

Sandra Bullock can do no wrong sinds ze menig vrouwenhart veroverde als Gracie Hart in ‘Miss Congeniality’. Een paar jaar en enkele plastische ingrepen later past ze nog altijd perfect in de komische rol van een bad-ass dame met benijdenswaardige kleerkast. Toen bestreed ze de misdaad, deze keer begaat ze de misdaad, maar altijd steelt ze je sympathie. Samen met Cate Blanchett, die er met haar nieuwe haren plots tien jaar jonger en tien keer hipper uitziet, vormt ze een soort moderne Thelma en Louise, gelukkig zonder noodlottig einde – want wij willen een ‘Ocean’s 9′, natuurlijk. Rihanna staat goed haar mannetje als Nine Ball, de Caraïbische computernerd, en dat tussen enkele ervaren rotten. Best indrukwekkend, als je ’t mij vraagt.

Het spijtige verschil met de eerdere films is dat ‘Ocean’s 8′ je nooit helemaal op het puntje van je stoel krijgt. Spanning en suspense worden voor een deel vervangen door humor, waardoor de film lichter aanvoelt dan zijn voorgangers. Het plan van Debbie Ocean is vrij vernuftig, maar haalt helaas het niveau van wat wijlen haar broer Danny ooit opzette niet. Bovendien mist de kraak die nagelbijtende spanning die we gewoon zijn van de voorgaande delen. Niet echt een probleem als je met een open mind in je cinemazetel gaat zitten en genoegen neemt met een film waarbij je rustig achteruit kan zakken, maar mogelijk teleurstellend voor fans van de reeks.

In ruil voor die suspense en de knappe verschijningen van Brad en George krijg je wel een geestige feelgoodfilm die nooit in de bijna twee uur speeltijd gaat vervelen. Waarschuw eventueel je mannelijke date dat er een wel heel grote dosis oestrogeen werd toegevoegd aan het oude ‘Ocean’s’-recept, en ook hij zal genieten van deze film – vol vrouwelijk schoon trouwens, dat kan je er ook bij zeggen. Of maak er gewoon een girlsnight van, want daarvoor is ‘Ocean’s 8′ absoluut ideaal.

Lees ook:

TEST: welke bad ass chick uit ‘Ocean’s 8′ ben jij?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '