Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM/VRT

Naar wat kijk jij deze week?

OVERZICHT: van ‘Tiny House Battle’ met Nora Gharib tot BV-editie van ‘Switch’: dit wil je zien

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Deze week is het al Kerstmis! Jawel, de tijd vliegt. En deze week staan er ook heel wat titels op ons programma. Van ‘Tiny House Battle’ met Nora Gharib over de kerstspecial van ‘Dertigers’ tot de BV-editie van de quiz ‘Switch’: deze kijktips wil je zien.

Switch

De eerste quiz ter wereld zonder punten is terug! Tijdens de feestdagen krijgen we een BV-editie van de quiz. Fien Germijns is opnieuw presentatrice van dienst en in totaal vijftien BV’s, waaronder Aster Nzeyimana, Gilles Decoster, Natalia, Bram Spooren, Joke Emmers en Maureen Vanherberghen. Vijf kandidaten spelen een hele week tegen elkaar en trachten door juiste antwoorden te geven op de eerste plaats te geraken. Ze spelen telkens voor het goede doel.

Vanaf 19 december elke maandag omstreeks 19u45 op Eén.

Vlammen tegen kansarmoede

Kristel Verbeke gaat op zoek naar de impact van kansarmoede op iemands leven. Ze praat met een honderdtal personen, mensen die er middenin zitten, maar ook met buren, collega’s, vrienden en hulpverleners. Wanneer leef je in kansarmoede? En welke impact heeft dat op jouw leven?

Maandag 19 december en donderdag 22 december omstreeks 22u op Eén.

Tiny House Battle

Nora Gharib schotelt iedere week dé ultieme klusuitdaging voor aan twee bouwteams. Nadat de kopers hun wensen hebben opgesomd, krijgen de bouwteams negen dagen de tijd om de tiny house te bouwen.

Vanaf 20 december elke dinsdag omstreeks 20u35 op VTM.

Dertigers kerstspecial

Saartje, Alex, Elias, Pieter, Bart, Caroline, Tinne en hun (plus)kinderen Robbe, Louise en Thomas trekken naar Fins Lapland om in de sneeuw en tussen de rendieren kerst te vieren. De vrienden verheugen zich ontzettend op de vakantie samen.

Dinsdag 20 december om 20u55 op Eén.

Voordat de bom valt

In het satirisch programma ‘Voordat De Bom Valt’ slaat Pedro Elias samen met twee co-hosts en zeven BV’s aan het quizzen. Wat is er hen allemaal bijgebleven van 2022? Verdeeld over verschillende rondes passeren alle hoogtepunten, dieptepunten, interessante, opmerkelijke, grappige en triestige gebeurtenissen van het afgelopen jaar de revue.

Donderdag 22 en 29 december te zien op Play4.

Night of the Proms 2022

Klassiek en pop wordt samengebracht tijdens Night of the Proms. Met Kool & the Gang, Nik Kershaw, Amy Macdonald, Axelle Red en Metejoor. Bart Peeters is presentator van dienst.

Vrijdag 23 december om 23u40 op Eén.

Vrede op aarde

Sven De Leijer blikt terug op het voorbije jaar, maar dat doet hij niet alleen. Elke aflevering ontvangt hij drie gasten om samen op het beste, meest bizarre, grappigste of ontroerendste van 2022 terug te blikken. Onder andere Metejoor, Danira Boukhriss Terkessidis, Tom Waes, Fien Germijns, Kamal Kharmach, Toby Alderweireld, Steven Van Herreweghe, Ella Leyers, Martin Heylen en Jan Balliauw komen langs.

Vanaf 24 december elke zaterdag omstreeks 20u15 op Eén.

Uw film van het jaar

Op kerstdag brengt Freek Braeckman de meest pakkende verhalen, strafste beelden, bekende en onbekende Vlamingen uit 2022 naar je scherm.

Zondag 25 december om 21u40 op VTM.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '