Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VRT

'8eraf!' zal in het late najaar in de bioscoop te zien zijn.

ZIEN: opnames van W817-film ‘8eraf!’ eindelijk van start na uitstel door coronapandemie

’t Is gebeurd. Na een jaar uitstel door de coronapandemie zijn gisteren de opnames van de W817-film ‘8eraf!’ gestart. De langverwachte film zal dit najaar exclusief te zien zijn in de Vlaamse Kinepolis-zalen, maar die unieke ervaring zal enkel voor a lucky few zijn weggelegd…


Die lucky few zijn de 50.000 fans die reageerden op de oproep die vorig jaar door de cast van ‘W817’ werd gelanceerd. Daarin riepen de acteurs van de populaire jeugdreeks, die van 1999 tot 2003 op Ketnet liep, op om de film waar te maken door alvast een ticket te kopen. Op minder dan een maand tijd gingen er 50.000 filmtickets over de virtuele toonbank. De W817-film ‘8eraf!’ wordt dan ook speciaal voor deze 50.000 fans gedraaid.

W817

© Eyeworks – Sofie Gheysens


De cast – Jenne Decleir (Carlo), Govert Deploige (Steve), Kadèr Gürbüz (Birgit), Britt Van Der Borght (Zoë), Danny Timmermans (Tom), Aron Wade (Akke), Machteld Timmermans (Ellen) en Aagje Dom (Jasmijn) – is hen bijzonder dankbaar.

‘Het is fantastisch dat we dit waanzinnig filmproject kunnen realiseren dankzij de steun van meer dan 50.000 fans. Vorig jaar zorgde corona er voor dat we de film niet konden draaien maar van uitstel kwam geen afstel’, klinkt het. ‘We hebben het afgelopen jaar vol enthousiasme uitgekeken naar de start van de opnames van de film en we hopen dat de vertoning ervan voor de fans ook iets is om ontzettend hard naar uit te kijken in het najaar.’

‘8eraf!’: het verhaal


Net als ‘F.C. De Kampioenen’ wordt ‘W817’ tot op vandaag nog steeds herhaald. Zo groeiden verschillende generaties op met de komische jongerenreeks die zich afspeelt in een een studentenhuis. De serie bracht een originele mix van absurde humor met vaak vrij ernstige thema’s en dat zal in de film niet anders zijn. De geliefde kotgenoten zijn inmiddels twintig jaar ouder. Maar zijn ze ook twintig jaar wijzer?

W817

© Eyeworks – Sofie Gheysens


In de W817-film ‘8eraf!’ zal een reünie van de vrienden centraal staan. De kotgenoten hebben elkaar na hun studies uit het oog verloren. Ze volgden elk hun dromen en passies en staan op een kantelpunt in hun leven. Op een dag ontvangen ze een mysterieuze videoboodschap van tech-geek Carlo. Hij nodigt zijn oude kotgenoten uit op een heel speciaal feest voor een ‘bijzondere gelegenheid’. Tijdens een zeer geanimeerd weekend ontdekken Steve, Birgit, Zoë, Tom, Ellen en Jasmijn dat er in al die jaren veel en tegelijkertijd ook weinig veranderd is. Maar waar is Akke? En wat is Carlo eigenlijk echt van plan?

W817

© Eyeworks – Sofie Gheysens


‘8eraf!’ wordt in het late najaar 2021 in de bioscoopzalen vertoond. De exacte datum zal begin september worden bekendgemaakt aan de fans die een ticket kochten.

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '