Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© netflix

Ideaal voor wie deze nieuwe topserie af en toe toch wat ingewikkeld vindt.

Netflix lanceert website met daarop een handige tijdlijn en kaart van ‘The Witcher’

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De gloednieuwe Netflixserie ‘The Witcher’ is zalig, maar eerlijk gezegd ook af en toe moeilijk om te volgen. Daarom lanceert de streamingdienst nu een speciale website met daarop een kaart én tijdlijn van de reeks.


De hoofdrolspelers van de topserie ‘The Witcher‘ vinden dat de vergelijking met ‘Game of Thrones’ niet opgaat. We kunnen ons daar in vinden, want naast het vele naakt, de mysterieuze wezens en de gewelddadige vechtscènes houden de gelijkenissen eigenlijk op. Toch hebben beide reeksen nog iets gemeenschappelijk: het is in het begin heel verwarrend om te volgen. Er zijn veel verschillende en vooral heel ingewikkelde namen van personen, gebieden en monsters.

Tikkeltje ingewikkeld


Netflix begrijpt dit en daarom lanceert de streamingdienst nu een website van ‘The Witcher’ met daarop de kaart van het Continent en een tijdlijn. Heel handig voor wie de serie naast geweldig, toch ook een tikkeltje ingewikkeld vindt. Zo kan je goed volgen welke gebeurtenis zich precies wanneer en waar afspeelde.

De tijdlijn gaat terug tot voor het jaar 500, toen kwamen er mensen en monsters op het Continent. In 839 werden de wetten der Magie opgesteld en niet lang daarna werd Aretuza, de toveracademie opgericht. Halfweg de jaren 900 werd de eerste hekser gecreëerd om te vechten tegen de gevaarlijke wezens. Hoofdrolspelers GeraltYennefer en Ciri hebben zelfs hun eigen tijdlijn. Zo komen we te weten dat Geralt in 1160 werd geboren, Yennefer in 1192 en Ciri in 1250.

Extra informatie


Ben je dus even niet mee als er alweer een flashback is zonder dat dat wordt aangegeven, klik dan even de site open en probeer het moment te situeren. Je ziet niet enkel het tijdstip en de plaats, maar je krijgt ook wat extra informatie over die gebeurtenis. Superhandig!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '