Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Mijn restaurant

‘Hij moet gewoon luisteren’, klinkt het.

PREVIEW: Marcelo’s coaching in Gent loopt mis in ‘Mijn Restaurant’

Chloë Foubert
Chloë Foubert Modejournalist

De finale lonkt voor Jonas en Maarten (VONK, Antwerpen), Aristide en Charlotte (Lucien, Kortrijk) en Lauranne en Ruslan (datcha, Gent). Nog drie stappen scheiden hen van de jackpot: 40.000 euro en een jaar horecacoaching. Om die droom waar te maken, zal er nog een flink potje gekookt moeten worden én tips aanvaard moeten worden…

Gastheer Wim Opbrouck heeft groot nieuws: ‘Binnenkort staat de jury opnieuw voor jullie deuren. En deze keer brengen ze iets mee… Het allereerste finaleticket.’ Wie dat ticket bemachtigt, heeft meteen 50 % kans op de hoofdprijs. Maar voor het zover is, is het eerst zweten geblazen. De duo’s krijgen stevige begeleiding van juryleden Marcelo Ballardin en Sarah Renson. De lat moet omhoog. Punt.

In Gent krijgen Lauranne en Ruslan topchef Marcelo Ballardin over de vloer. ‘De smaken zijn goed, maar visueel is er nog werk. Jullie moeten echt stappen vooruit’, waarschuwt hij. Vooral Ruslans wortelgerecht krijgt er ongenadig van langs. ‘Visueel totaal niet oké. Ik vond het “kindergarden” gerechten. Hier heb je geen tijd in gestoken!’ Wanneer Marcelo met een nieuw voorstel qua presentatie komt, valt dat niet meteen in de smaak bij Ruslan… ‘Dit is niet datcha. Ik wil iets meer speelsheid’, klinkt het bij Ruslan. Tot ongenoegen van Marcelo… ‘Ruslan heeft een grote mond en het hart op de tong, maar soms moet hij gewoon luisteren.’

Ook in Antwerpen moet er stevig bijgestuurd worden. Geheime recensenten klaagden over saaie bijgerechten en dus wil Marcelo meer pit. ‘Jullie moeten drie stappen omhoog. Meer complexiteit. Alles zit nu in kommetjes’, oordeelt hij.

Terwijl Jonas zich uitslooft in de keuken, worstelt Maarten in de zaal met zware migraine. Geen ideale timing, zeker niet wanneer hun voormalige leermeester Wout Bru binnenstapt. ‘Zonder onze stage bij Wout hadden Jonas en ik elkaar nooit ontmoet’, zegt Maarten. Ook voor Jonas is Wouts komst allesbehalve gewoon. ‘Zijn feedback is even belangrijk als die van de jury.’ 

In Kortrijk weten Aristide en Charlotte dat hun zwakke plek bij de desserts ligt. Gelukkig krijgen ze hulp van toppatissier Sarah Renson, die meteen aan de slag gaat met hun beruchte île flottante. ‘Ik ben geen fan van dit dessert maar er hangt een verhaal aan. Dit moet een topper worden’, zegt Sarah.

En dan is het zover. De jury staat plots voor de deur van datcha. Lauranne en Ruslan toveren nieuwe, experimentele gerechtjes op tafel. Maar valt hun vernieuwde aanpak ook in de smaak bij de jury?

‘Mijn Restaurant’ kijk je elke dinsdag en donderdag om 20u35 bij VTM. 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '

Commerciële boodschap