https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

In de nieuwe reeks is Chantal verhuisd naar een andere politiezone, waar ze in een machowereld terechtkomt.

ZIEN: Maaike Cafmeyer op de set van ‘Chantal’, de reeks rond haar ‘Eigen Kweek’-personage

Maaike Cafmeyer staat dezer dagen op de set van ‘Chantal’, de nieuwe politiereeks rond haar geliefde ‘Eigen Kweek’-personage. In de serie verhuisde Chantal met haar dochter naar een andere politiezone, waar ze een nieuw leven begint.


Eén stuurde enkele beelden uit vanop de set van ‘Chantal’. Daarop zijn al een paar nieuwe personages te zien, gespeeld door onder meer Dries Heyneman en Mathias Sercu. Die laatste was ook te zien in het derde seizoen van ‘Eigen Kweek’, en hij bedacht en schreef de spin-off.

Cowboys en biker boys


In ‘Chantal’ werkt inspecteur Vantomme nu in de politiezone Spoorkin, de kleinste en meest westelijke zone van ons land. Ze begint er een nieuw leven als coördinator van het wijkcommissariaat van Loveringem. Ze komt er als alleenstaande moeder terecht in een machowereld waar de schijnbare rust heel bedrieglijk blijkt.

© Eén

Op de setfoto’s zien we dat Chantal zich begeeft in een wereld van cowboys en motorbendes. Daarnaast is het duidelijk dat Sercu een ander personage zal spelen dan in ‘Eigen Kweek’. Als Piet Despriet, onderzoeksrechter en vader van Griet, was hij half kaal en droeg hij een bril, terwijl Sercu’s personage in ‘Chantal’ er jonger, cooler en misdadiger uitziet. Waarschijnlijk staat hij in de spin-off aan de andere kant van de wet. Sercu baseerde zich voor het verhaal losjes op waargebeurde misdaden uit West-Vlaanderen, maar de reeks neemt meer dan een loopje met de feiten.

© Eén

Vermoedelijk staat de reeks bijna op tape. Begin juni al deelde Mathias Sercu een eerste foto van Cafmeyer als Chantal op Instagram met de boodschap dat de opnames gestart waren. Het eindresultaat wordt in het voorjaar van 2022 op Eén verwacht.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten