Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty Images

Films als 'The Parent Trap' en 'Mean Girls' maakten de roodharige actrice wereldberoemd, maar in 2010 verdween ze van het toneel.

Lindsay Lohan maakt comeback in voorlopig titelloze kerstfilm op Netflix

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

LiLo is back! Netflix heeft zopas bevestigd dat Lindsay Lohan werd gecast in een voorlopig titelloze christmas romcom waarvan de opnames in november zullen starten. Fans van de 34-jarige actrice bekend van kaskrakers als ‘Mean Girls’ en ‘The Parent Trap’ hoopten al jaren op een comeback en zijn dan ook thrilled dat het eindelijk zover is.


Lindsay Lohan (34) zal de hoofdrol vertolken in een voorlopig titelloze kerstfilm die geregisseerd zal worden door Janeen Damian (‘The Christmas Waltz’) en op Netflix te zien zal zijn. Dat maakte het streamingplatform gisteren zelf bekend. Lohan zal een pasverloofde, verwende hotelerfgename vertolken die na een ski-ongeval aan geheugenverlies lijdt en wordt verzorgd door een knappe lodge-eigenaar en zijn dochter in de aanloop naar kerstavond.

De rest van de cast blijft voorlopig onbekend. Wel is geweten dat het script in handen is van Jeff Bonnett (‘Heroes’), Ron Oliver (‘Christmas at the Plaza’), Michael Damian (‘The Christmas Waltz’) en regisseuse Janeen Damian. Producer van dienst is MPCA, die voor Netflix al verschillende kerstfilms maakte, waaronder ‘Operation Christmas Drop’ en de filmreeksen ‘A Christmas Prince’ en ‘The Princess Switch’ met Vanessa Hudgens.

Aangezien de opnames van de kerstfilm met Lindsay Lohan pas in november van start gaan, is de kans klein dat de film nog dit jaar op het streamingplatform te zien zal zijn. Netflix zal later aankondigen wanneer we de voorlopig titelloze romcom mogen verwachten.

Van Disney naar drank en drugs


Lindsay Lohan maakte in 1998 op 11-jarige leeftijd haar filmdebuut in de remake van ‘The Parent Trap’, een Disneyklassieker die haar plotsklaps wereldberoemd maakte. Nadien volgde een hele reeks kaskrakers zoals ‘Freaky Friday’, ‘Confessions of a Teenage Drama Queen’, ‘Mean Girls’ en ‘Just My Luck’.

De roem eiste echter z’n tol. Lohan kwam in een spiraal van drank, drugs en foute vriendjes terecht, tot groot jolijt van paparazzi en tabloids die haar downfall maar al te graag documenteerden. Uiteindelijk zegde de roodharige actrice haar acteercarrière rond 2010 vaarwel en besloot ze te verhuizen naar Europa en later naar Dubai.

Lohan (uiterst links) als Cady Heron in de iconische chickflick ‘Mean Girls’ uit 2004.


Sindsdien verleende ze haar medewerking aan sporadische projecten zoals Paul Schraders vehikel ‘The Canyons’ uit 2013, de West End-productie ‘Speed-the-Plow’ in 2014 en de Britse tv-komedie ‘Sick Note’ in 2018. In 2019 was de realityshow ‘Lindsay Lohan’s Beach Club’ één seizoen lang te zien op MTV en later dat jaar mocht ze als jurylid opdraven in de Australische versie van ‘The Masked Singer’.

Tijdens de nieuwjaarsspecial van CNN in 2019, kort voor de coronapandemie de wereld zou lam leggen, vertelde Lohan hosts Anderson Cooper en Andy Cohen dat ze plannen had om terug te keren naar de VS om er ‘opnieuw te beginnen filmen’. ‘Ik wil het leven terug waar ik zo hard voor heb gewerkt en wil dat delen met mijn familie en met jullie’, aldus de actrice.

Nog meer films waar wij naar uitkijken: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '