Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Warner Bros./Netflix/Warner Bros.

Wat wil jij zeker zien?

11 kijktips om alweer een regenachtige week door te komen

Elke maandag verzamelt onze tv-redactrice de leukste kijktips van de week, zodat je je bijna niet kán vervelen.

Dag Dokter


VIER kreeg vorige week een nieuwe naam en logo. De zender gaat nu als Play 4 door het leven, en bij die metamorfose horen ook gloednieuwe programma’s. Vanaf vandaag volg je er elke weekdag een groep van 14 huisartsen die hun job doen in pre-coronatijden. Elke dag wordt er gefocust op drie dokters, van een jonge beginnende arts tot een ervaren meneer doktoor die niet op pensioen wil gaan. De ene keer worden ze geconfronteerd met een banaal kwaaltje, dan weer met de naderende dood.

Vanaf vandaag elke weekdag in de vooravond op Play 4. Vanavond om 19u45. 

© Play 4

First Dates


Schrik niet wanneer je vanavond nieuwe afleveringen van ‘First Dates’ ziet waarin geen mondmaskers of social distancing te bespeuren zijn. Eén zendt vanaf vandaag nog enkele afleveringen van het eerste seizoen uit die tot nu toe op het schap waren blijven liggen. Dat seizoen werd opgenomen toen er van corona nog geen sprake was. Mooie tijden.

Vanavond om 21u25 op Eén. 

© VRT

Mijn Slechtste Beste Vriendin


‘Mijn Slechtste Beste Vriendin’ is een reeks die mij een beetje verscheurt. Het is een serie over, voor en door vrouwen met topactrices als Maaike Cafmeyer, Clara Cleymans en Eva van der Gucht. Het gaat over zes vriendinnen die niet alleen de werkvloer maar ook hun geheimen delen, aldus Streamz. Ik wíl dit heel erg leuk vinden, maar de eerste aflevering deed de feministe in mij helaas te vaak schreeuwen. De reeks is ironisch bedoeld, maar het cliché van de roddelende frenemies die elkaar het licht in de ogen niet gunnen is gewoon pijnlijk verouderd en frustrerend. Waarom ik de reeks dan toch vermeld in dit lijstje? Maaike Cafmeyer is alweer geniaal en kon me door de ergernis heen doen lachen. Daarnaast kan jij misschien wél door de clichés kijken en genieten van het luchtig entertainment dat dit moet zijn? Laat je ’t me weten?

Deel 1 vanaf vandaag op Streamz.

© Streamz

Nu is Ooit


MNM-stem Dorianne Aussems verloor haar mama toen ze twaalf jaar oud was. Ze weet als geen ander wat afscheid nemen is, maar zegt zelf dat ze zoveel jaren later nog steeds niet weet hoe ze iemand loslaat. In de nieuwe webreeks ‘Nu is Ooit’ praat ze erover met vier jongeren die worstelen met afscheid nemen, elk op hun eigen manier.

Vanaf vandaag op VRT NU.

© VRT

Firefly Lane


In ‘Firefly Lane’ spelen ‘Grey’s Anatomy’-actrice Katherine Heigl en Sarah Chalke beste vriendinnen Tully en Kate die elkaar als jonge meisjes leerden kennen toen ze in dezelfde straat – je raadt het al: Firefly Lane – woonden. De komische dramareeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Kristie Hannah. De trailer doet vermoeden dat het een echte feelgoodserie is, met af en toe een flinke portie drama. Just the way we like it! 

Vanaf woensdag op Netflix.

© Netflix

Ocean’s 8


‘Ocean’s 8’ (2018) is de vierde film in de reeks over Ocean en zijn sympathieke bende criminelen. Alleen is de Ocean in kwestie deze keer Debbie Ocean (Sandra Bullock), de zus van Danny, en wordt ze bijgestaan door een bende badass vrouwen. Je moet het dus zonder Brad Pitt en George Clooney stellen, maar Bullock, Rihanna, Sarah Paulson, Cate Blanchett, Akwafina en Anne Hathaway maken dat meer dan goed.

Donderdag om 20u35 op Play 5.

© Warner Bros.

The Voice van Vlaanderen


Het is al het zevende seizoen van ‘The Voice van Vlaanderen’ – en dan tellen we de kinder- en seniorversies nog niet mee – dus VTM voegt een nieuw element toe om het extra spannend te maken. Laura Tesoro is dit seizoen de vijfde coach, al heeft ze geen rode stoel. De zangeres zal backstage staan en kan afvallers een tweede kans geven. Anciens Natalia en Koen Wauters krijgen in de rode stoelen gezelschap van nieuwelingen Niels Destadsbader en Tourist LeMC.

Vrijdag om 20u40 op VTM. 

© VTM

Malcolm & Marie


Zendaya, een van dé sterren van het moment, schittert in de nieuwe Netflixfilm ‘Malcolm & Marie’. Haar enige tegenspeler is John David Washington (‘Tenet’). Deze romantische dramafilm over een filmmaker en zijn vriendin werd in twee weken opgenomen, in volle coronatijd. Hij is van de hand van Sam Levinson, de man achter ‘Euphoria’.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Strip Down, Rise Up


In deze documentairefilm van Oscar-winnares Michèle Ohayon probeert een groep vrouwen hun zelfvertrouwen, hun lichaam en hun leven terug te winnen door middel van een cursus sensueel paaldansen. Verwacht je aan 1 uur en 52 minuten female empowerment.

Vanaf vrijdag op Netflix.

© Netflix

Me Before You


Ik ben een sukkel voor tearjerkers, dus mij een traan ontlokken is niet bepaald een prestatie. Maar wat deze film met de buitenaards mooie Emilia Clarke en Sam Claflin met me deed, was van een ander niveau. Ademtekort, schokkende schouders, tranen met tuiten: je kent het wel. Om maar te zeggen dat deze film over een jonge man die in een rolstoel terechtkomt en verzuurd geraakt tot de liefde in zijn leven komt, enorm ontroerend en mooi is.

Zaterdag om 20u35 op Play 5.

© Warner Bros.

Nieuwe Nomaden


Rudi Vranckx stuurde opnieuw een aantal van zijn ‘Nomaden’ op pad: jonge reporters die net als hij willen weten wat er in de wereld gebeurt en waarom. Deze keer kwamen ze terug met documentaires over het achtergestelde en geïsoleerde Rifgebied in Marokko, over kinderen in een Palestijns vluchtelingenkamp, over Assyrische christenen in Turkije en over de door droogte bedreigde Zambesi-rivier in zuidelijk Afrika. Zaterdag zie je ‘Amazigh’, een reportage van Evelyne Dierickx en Manon Duerinck in Marokko.

Zaterdag om 20u10 op Canvas.

© VRT

The Martian


In ‘The Martian’ speelt Matt Damon een astronaut die zwaargewond geraakt tijdens een missie op Mars en voor dood achtergelaten wordt door zijn collega’s. Hij leeft echter nog en probeert dat zo te houden tot de volgende missie, vier jaar later. De film werd in 2016 genomineerd voor zeven Oscars, waaronder die voor Beste Film, maar wist er geen een te verzilveren.

Zondag om 20u30 op VTM. 

© 20th Century Fox

Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '