Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© VTM

'Je staat daar met een bijna perfecte kamer tegenover een kamer die allesbehalve af is', aldus Lien en Melvin.

‘Huis Gemaakt’-koppel uit frustratie over exit op sociale media

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

In ‘Huis Gemaakt’ vielen gisteren drie van de zes koppels af. De jury deed dit op basis van hun afgewerkte slaapkamers. Lien en Melvin uit Antwerpen zagen hun droom uiteenspatten en uiten hun frustratie op Instagram. ‘Welkom in het leven waar je best doen niet goed genoeg is’, aldus het teleurgestelde stel.

We zagen gisteren veel vreugde, bij de koppels die door mogen, maar helaas ook veel verdriet bij de stelletjes die niet verder kunnen bouwen (letterlijk dan) aan hun grote droom. Lien en Melvin horen bij die laatsten. Anaïs en Cedric konden de jury in Antwerpen vooral overtuigen met hun mooie interieur, waardoor Lien en Melvin uit de wedstrijd liggen. Ze willen geen slechte verliezers zijn, maar er moet hen toch iets van het hart. Ze uiten hun frustraties op sociale media.

Bloed, zweet en tranen

‘Ik overdrijf niet dat wij bloed, zweet en tranen in die kamer hebben gestoken’, aldus het teleurgestelde koppel. ‘Elke mogelijke seconde die we in de kamer konden steken, hebben we erin gestoken. Studies, werk en zoveel andere zaken hebben we links laten liggen om die kamer en het huis voor ons te winnen. En dat is in onze ogen gelukt. Wij leveren een kamer af waar ALLES af is.’

Lien en Melvin zijn supertrots op hun slaapkamer, zeker omdat ze totaal geen ervaring hadden met verbouwen. ‘Wij komen van nul’, aldus het stel. Ze waren bijna zeker dat de overwinning binnen was als ze hun slaapkamer vergeleken met die van hun concurrenten. ‘Je staat daar met een bijna perfecte kamer tegenover een kamer die allesbehalve af is.’ Maar de jury dacht daar helaas anders over, en het gevolg was een exit voor Lien en Melvin.

Onbegrip

Er is heel wat onbegrip bij het koppel. ‘Wij hadden zelfvertrouwen in het spel, in de wedstrijd, in een eerlijke jury, in onze kamer’, besluiten ze. ‘En die hebben ze ons ontnomen. Zij lopen samen met ons een marathon. Wij halen de finishlijn, lopen door het lint. Zij niet, zij halen de finish niet. En toch gaan zij naar huis met een gouden medaille?

In de comments gaat Lien nog even verder met haar emotionele pleidooi. ‘Wij hadden in die finale moeten staan’, zegt ze. ‘Als het enige argument is dat de andere kamer meer charme heeft en klassieke/authentieke elementen, dan hadden wij evengoed niet aan onze slaapkamer moeten beginnen. Jammer dat voor zo’n grote prijs, zo’n oneerlijke beslissing wordt genomen. We hebben de afgelopen maanden van alles gevoeld, ongeloof, woede, verdriet, oneerlijkheid. Maar al die gevoelens doen er niet meer toe, want de strijd naar ons droomhuis stopt hier.’

‘Huis Gesmaakt’

Ook in de Instagramstories uit Melvin zijn ongenoegen over de gang van zaken. ‘Welkom in het leven waar je best doen niet goed genoeg is’, schrijft hij. Gevolgd door een ander bericht waarin hij een duidelijke sneer geeft naar de jury, die volgens hem niet correct was in hun evaluatie. ‘Welkom in “Huis Gesmaakt”, euh ik bedoel “Huis Gemaakt”.’

Ondertussen gaat ‘Huis Gemaakt’ natuurlijk verder met de drie overgebleven koppels: Anaïs en Cedric in Antwerpen, Eline en Younes in Beringen en Alexia en Emiel in Boortmeerbeek. De volgende kamer die zij onder handen moeten nemen, is de woonkamer. Je ziet het volgende week donderdag om 20u30 op VTM.

De finalisten.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' ' '